ברוכים הבאים
ארז התכונן היטב לראיון העבודה בחברת הסלולר שאליה רצה להתקבל. הוא למד היטב על התפקיד המיועד ועל החברה, ברר פרטים על המראיין, ערך סימולציית ראיון עם חברתו והרגיש בטוח בעצמו. ואכן, הראיון התנהל, על פי תחושתו, כשורה, והוא התרשם כי המראיין רואה בו מועמד ראוי לתפקיד. ממש לפני סוף הראיון שאל המראיין כבדרך אגב "האם תוכל להפנות אותנו אל ממליצים ?". ארז, שכאמור התכונן היטב לראיון, השיב בחיוב ובן רגע הוציא שני מכתבי המלצה, האחד ממקום העבודה הקודם והאחר ממפקדו בצבא. אך למרבה הפתעתו ציין המראיין: "אני לא מעוניין במכתבי ההמלצה, האם נוכל לדבר עם הממליצים בטלפון ?". מאחר וארז לא היה בטוח שהממונה עליו במקום העבודה הקודם עדיין עובד שם, וידע כי מפקדו מהצבא כבר זמן מה בחו"ל, היסס והבטיח לחזור אל המראיין עוד באותו יום על מנת להעביר אליו שמות וטלפונים של ממליצים.
המקרה של ארז הוא רק דוגמא לתופעה הרווחת כיום יותר ויותר – ישנם מראיינים שמבקשים לראות מכתבי המלצה וישנם אלו שאינם סומכים רק על מכתבי ההמלצה ומבקשים לשוחח עם הממליץ טלפונית. אלה האחרונים, נחלקים גם הם לשני סוגים: ישנם מראיינים המבקשים פרטי ממליצים, משוחחים עימם לשם קבלת חוות דעת ומייחסים לה חשיבות רבה, וישנם אלו המסתפקים בקבלת שמות ממליצים ואינם נותנים לכך משקל רב.
אם כך, כיצד להיערך וכיצד לנהוג? מכיוון שלא ניתן לדעת מראש מהי עמדתו של אותו מראיין באשר לעניין ההמלצות, כדאי שבכל מקרה תהיה מוכן לכך.
בהצלחה!