מאת יפעת דהן חורב

"שלום, מדברת יעל, יועצת השמה מחברת "מספיק לשבת בבית". קיבלנו את קורות החיים שלך ורציתי לשאול אותך מס' שאלות...." – בשורת פתיחה זו נתקלתם ודאי לא אחת במהלך תקופת חיפוש העבודה שלכם (טוב, אולי לא בדיוק בשם חברה כזה....). רבים מכם ודאי תוהים, מי הם בעצם אותם יועצי השמה? מהי ההכשרה שהם קיבלו לתפקיד ומדוע הם אלו המראיינים אתכם וקובעים האם להפנות אתכם לראיון בארגון המעסיק? ואולי בכלל מדובר בסוג תפקיד ובתחום שאתם מעוניינים להשתלב בו ותוהים כיצד ניתן להתברג בעולם משאבי האנוש?

בין אם תחום זה מעניין אתכם כעיסוק אפשרי עבורכם, ובין אם מסקרן אתכם לדעת מיהם אותם האנשים המחפשים עבורכם עבודה ומנסים לקדם את קורות החיים שלכם בארגונים ובחברות השונות - כאן תוכלו למצוא את כל המידע על תפקיד זה:

מה כולל תפקידו של יועץ ההשמה?

יועצי השמה בחברות כח אדם והשמה אחראים לבצע התאמה בין מגוון המשרות הפנויות שבמאגר החברה (המגיעות מארגונים עסקיים שונים), לבין מחפשי העבודה הפונים אליה.

במסגרת תפקידו, נחשף יועץ ההשמה למגוון רחב של משרות בתחומים שונים, בארגונים וחברות מסוגים שונים במשק - חברות קטנות, ארגונים גדולים ומובילים, חברות פרטיות, מוסדות ציבור, חברות ממשלתיות ועוד. הוא מכיר את פרופילי המשרות ואת דרישותיהן באופן מעמיק, ומכיר את התרבות הארגונית ואת תהליכי הקליטה בכל אחת מהחברות המעסיקות. חשיפתו היומיומית של יועץ ההשמה להיצע רחב כל כך של משרות במקצועות ובארגונים השונים, מקנה לו ראיה רחבה וכוללת על שוק העבודה, והופכת אותו, למעשה, למומחה בתחום התעסוקה.

במקביל, כולל תפקידו של היועץ גם טיפול מקצועי במחפשי העבודה. כגורם מקצועי המכיר את השוק על כל היבטיו התעסוקתיים, מציג היועץ בפני מחפש העבודה את מגוון האפשרויות העומדות לרשותו, בהתאם לכישוריו ולרצונותיו, ומפנה אותו לכמה שיותר משרות המתאימות לו. זאת מתוך מטרה להגדיל את סיכוייו להתקבל לאחת מהן. במידת הצורך, יועץ ההשמה מייעץ למחפש העבודה בבחירת כיוון מקצועי, ומלווה אותו בתהליך הצגת המועמדות למשרות, הראיונות אצל המעסיקים, מבחני המיון ומרכזי הערכה ועוד. הוא ממשיך לעקוב אחר קליטתו של העובד בחברה כלשהי, ומוודא את שביעות רצונו מהתפקיד.

להגשת מועמדות למשרת יועצ/ת השמה בחברת אורטל

הכשרה:

מאחר ומדובר בתפקיד מקצועי הדורש הכשרה ויכולת אישית גבוהה, עוברים יועצי ההשמה הכשרות מקיפות על-ידי מומחים בתחום הגיוס וההשמה בישראל. תוכנית ההכשרה כוללת:

  1. קורס מקצועי - במהלך הקורס רוכשים היועצים את כל הידע המקצועי הנדרש להם על מנת להצליח בתפקיד ולסייע לכמה שיותר מחפשי עבודה למצוא את מבוקשם.
  2. תקופת הכשרה מקצועית בסניפים – בליווי צמוד של מנהל/ת הסניף וחניכה מקצועית על-ידי יועצי השמה ותיקים. גם בהמשך מתקיים מעקב צמוד של מנהל/ת הסניף ושל המנהלים המקצועיים, לצורך שיפור, ייעול והתמקצעות.
  3. הדרכות והשתלמויות בנושאים מקצועיים שונים, המתקיימות מעת לעת..
  4. מבחני הסמכה.

רק בסיום תהליך הכשרה מקיף מוסמכים יועצי ההשמה למצוא עבודה למועמדים הפונים לחברה.

כישורים ודרישות התפקיד:

כדי שיוכלו להצליח בתפקידם ולמצוא עבודה למחפשי העבודה הרבים הפונים לחברה, יועצי ההשמה נדרשים להיות בעלי השכלה מתאימה, כישורים אישיים גבוהים וניסיון , ביניהם:

השכלה

יתרון לבעלי תואר ראשון מתחום מדעי ההתנהגות או מדעי החברה. לעיתים גם בעלי תואר ראשון במקצועות אחרים או ללא תואר אקדמי כלשהו מתקבלים (תלוי בשאר כישוריהם וניסיונם). במידה ומדובר בתפקידי השמה למקצועות ההיי-טק – השכלה בתחום זה מהווה יתרון.

כישורים

  1. תקשורת בין אישית ברמה גבוהה – עיקר תפקידו של יועץ ההשמה כולל קשר עם אנשים, ולכן אינטראקציה טובה עם המועמדים ויכולת התחברות לסוגים שונים של אנשים הינן חשובות מאוד להצלחה בתפקיד.
  2. יכולת הקשבה, רגישות ותשומת לב לפרטים – נכון, יועץ ההשמה אינו פסיכולוג והוא אינו מתיימר להיות כזה, אולם בעת הראיון נדרשת יכולת אבחון מסוימת המאפשרת לנתח את ההתאמה בין דרישות ואופי התפקיד לבין יכולותיו של המועמד, צרכיו ורצונותיו. חלק ניכר מכך נלמד בקורס המקצועי שאותו עובר כל יועץ השמה בתחילת תפקידו, וכמובן שמיומנות זו הולכת ומשתפרת עם הניסיון בתפקיד, אולם נדרשת יכולת בסיסית להקשיב למועמד, לקרוא גם בין השורות, להבין את הצרכים שלו מהמשרה ולשים לב לפרטים הרלוונטיים לתפקיד.
  3. יכולת מכירה ושכנוע - חלק מתפקידו של יועץ ההשמה עוסק בסוג מסוים של "מכירה" ושיווק, בשני אופנים: מצד אחד הוא צריך להציג את המשרות בפני המועמדים המתאימים, ולדרך שבה הוא עושה זאת יש חשיבות רבה. מצד שני, הוא צריך להציג את המועמד בפני הלקוח המעסיק ולהסביר מדוע הוא המועמד המתאים לדרישות המשרה.
  4. כישורים נוספים: יכולת למידה והפנמה, מעט כישורים אדמיניסטרטיביים (בכל זאת, מדובר בסוג של עבודה משרדית מול מחשב) וכמובן, מוטיבציה גבוהה ורצון להשתלב בתחום משאבי האנוש.

ניסיון

לתפקיד יועץ השמה נדרש ניסיון קודם בתחום הגיוס וההשמה, לדוגמא: עבר צבאי בתפקיד מאבחן פסיכוטכני, או ניסיון בחברות כוח אדם והשמה אחרות.
במידה ואין לך ניסיון בתחומים אלה, ניתן לשקול לעיתים גם מועמדות של בעלי ניסיון מקצועי בתחומים אחרים העוסקים בעבודה ובהתמודדות עם אנשים, לדוגמא: תחום השירות והמכירה.


אפשרויות קידום מקצועי

יועץ השמה שמצליח בתפקידו וצובר ותק של כשנה ומעלה (זהו פרק הזמן הנדרש על מנת "להשתפשף" כמו שצריך ולצבור ניסיון וידע מעמיקים בתחום, וכתוצאה מכך גם להצליח בתפקיד), יכול להתקדם למגוון רחב של תפקידים בחברות ההשמה, ביניהם: מנהל צוות השמה או מס' צוותי השמה, מנהל לקוחות, מנהל סניף ותפקידים נוספים בתחום הגיוס וההשמה. כמו כן ניתן לעבור מתפקיד יועץ השמה לתפקיד מקביל במחלקת הגיוס של ארגון מסחרי או ציבורי. בדרך כלל, מדובר בתפקיד של רכז גיוס טלפוני, מראיין וכדומה.

שכר

שכרם של יועצי ההשמה מורכב בדר"כ ממשכורת בסיס + בונוסים, שהן תוצאה ישירה של מצוינות והצלחה בתפקיד ויכולים לנוע ממאות ועד לאלפי שקלים.
בתפקידים המתקדמים, השכר כמובן עולה בהתאם.

לסיכום, יועצי ההשמה מהווים, קרוב לוודאי, חלק כלשהו מתהליך חיפוש העבודה שלך. למרות שמתקבלים לתפקיד זה גם אנשים חסרי ניסיון בתחום הגיוס וההשמה, הידע, ההכשרה והניסיון שהם רוכשים במהלך עבודתם (בעיקר כשמדובר בחברות גדולות ומובילות, המשקיעות בתהליך ההכשרה), הופכים אותם למקצוענים בתחומם - לכאלה שנציגי הגיוס של מגוון החברות המובילות במשק סומכים על שיקול דעתם בהפניית מועמדים מתאימים אליהם. ביכולתם של יועצי ההשמה לסייע לך, מחפש העבודה, בבחירת כיוון מקצועי, ולהציג בפניך את כל אפשרויות התעסוקה המתאימים לאופייך, לשאיפותיך ולצרכיך.

ועוד משהו.....
יש לך שאיפות להשתלב ולפתח קריירה בעולם משאבי האנוש? התפקיד הזה נשמע לך מעניין ומתאים לך? עבודה כיועץ השמה באחת
מחברות כח האדם הגדולות והמובילות מהווה למעשה כרטיס כניסה עבורך לעולם משאבי האנוש. במידה ואתה נמצא מתאים לתחום, חברות אלו דואגות להקנות לך ידע, הכשרה והתמקצעות כל העת, ובכך, למעשה, מקנות לך מקצוע לחיים, בעל עניין רב, סיפוק, ואפשרויות קידום.

 

בהצלחה!

 

 
 
© כל הזכויות שמורות לחברת אורטל משאבי אנוש
המאמר מנוסח בלשון זכר מטעמי נוחות, אך פונה לנשים וגברים כאחד.
 
 

אורטל ולעבודה - למה לחפש עבודה כשאפשר למצוא?