ברוכים הבאים
טיפ החודש
מהי הדרך היעילה ביותר ליצור קשר עם חברת כח אדם והשמה?
על יתרונות חיפוש העבודה דרך חברות כח אדם כבר כתבנו במאמר מיתוסים על חברות כוח אדם, אולם במסגרת פעילותנו בפורומים לחיפוש עבודה נתקלנו לאחרונה בתהיות מצד מחפשי עבודה מהי הדרך היעילה ליצירת קשר עם חברת כח אדם וההשמה. האם פשוט לגשת לסניף? האם לתאם מראש? האם לפנות דרך אתר החברה?
ובכן, יש 3 דרכים מרכזיות לפנות:
1. דרך אתר האינטרנט של החברה
לכל חברות כח אדם הגדולות והמובילות יש אתר אינטרנט, בו מתפרסמות המשרות האקטואליות. מומלץ להיכנס לאתר, לערוך חיפושים על-פי הפרמטרים המתאימים לך, ואז להגיש לאותן משרות מועמדות ישירות באתר החברה.
יועץ ההשמה שמטפל באופן ממוקד במשרה שעניינה אותך ייקבל את פנייתך ויבדוק התאמה ראשונית לדרישות המשרה. אם יש התאמה ראשונית, יועץ ההשמה ייצור עמך קשר, ויבדוק באמצעות ראיון טלפוני / פרונטאלי האם המשרה מתאימה לך. כמובן שבמקביל, יבדוק יועץ ההשמה משרות נוספות שעשויות להתאים לך.
2. דרך סניפי החברה
אם אינך מעוניין לפנות דרך אתר האינטרנט, או שלא מצאת משרה ספציפית שאליה אתה רוצה להגיש מועמדות, ואתה פתוח להצעות עבודה בתחומים שונים, קיימת אפשרות לפנות גם ישירות לסניפים.
באפשרותך לפנות טלפונית לסניף הקרוב למקום מגוריך ולתאם פגישה עם אחד מיועצי ההשמה, או לחילופין, אתה יכול פשוט להיכנס לסניף ללא תיאום (קח בחשבון שאולי תצטרך להמתין מס' דקות עד שאחד מיועצי ההשמה יתפנה). יועץ ההשמה יברר עמך באילו תחומי עיסוק אתה מתעניין ויבחן את התאמתך לנוכח קורות החיים שלך, השכלתך וכדומה.
בין אם אתה פונה דרך אתר החברה ובין אם אתה פונה דרך הסניף, אם לאחר הראיון בסניף נמצאת מתאים – בשלב הבא תעבור מבחני מיון (במידת הצורך) או שתישלח לראיון אצל החברה המגייסת. יש לציין כי לפני הראיון בחברה המגייסת תעבור, בדרך כלל, איזושהי הכנה קצרה מיועץ ההשמה. לאחר הראיון בחברה המגייסת צור קשר עם יועץ ההשמה שטיפל בך ועדכן כיצד עבר הראיון. הוא ידאג לעקוב אחר קבלת התשובה מהחברה המגייסת ולעדכן אותך.
חשוב לדעת, יועץ ההשמה בחברת כח אדם והשמה ילווה אותך מתחילתו של התהליך ועד סופו. תפקידו אינו מסתכם רק ב"תיווך" בינך לבין החברה המעסיקה, אלא כל שלב נעשה בתיאום איתך, ותוך התייחסות לרצונותיך, לשאיפותיך ולכישוריך. וכמובן, שכשפונים לחברת כח אדם, חיפוש העבודה בחינם .
3. דרך עמוד הפייסבוק
מרבית החברות מפעילות כיום דפי פייסבוק בהן מפורסמות משרות שונות ודרכם ניתן ליצור קשר עם נציג החברה.
טיפ החודש
פייסבוק – לא רק לחברים... : חיפוש עבודה דרך רשתות חברתיות
לשלל הדרכים הקיימות לחיפוש עבודה, הכוללות אתרי חיפוש עבודה, חברות כח אדם והשמה, חבר מביא חבר, התווספה בשנים האחרונות דרך נוספת שצוברת יותר ויותר תאוצה – הרשתות החברתיות.
מסקר שערכנו באתר שלנו עלה כי רק 20% ממחפשי העבודה מחפשים עבודה גם דרך רשתות חברתיות באופן פעיל ו-15 % נוספים משתמשים ברשתות החברתיות לחיפוש עבודה במידה מעטה, דרך חברים ששולחים להם פרסומי משרות.
כיום בפייסבוק קיימים למעלה מ- 1.2 מיליארד משתמשים בעולם, מתוכם כמעט 4 מיליון ישראליים.
חשוב לדעת: פייסבוק אינו רק כלי חברתי, הוא יכול לסייע לכם במציאת עבודה, כמובן לא כאמצעי יחיד, אלא בנוסף לדרכים האחרות הקיימות.
חברות וארגונים רבים מתחילים להשתמש בפייסבוק ככלי לגיוס עובדים. לצורך כך, בחיפושן אחר עובד לתפקיד מסוים, הן ממפות את רשימת הדרישות מהתפקיד ועורכות חיפוש בפייסבוק אחר כרטיסים שמילות המפתח הללו מופיעות בהן. אם לדוגמא מחפשים מזכירים/ות בעלי/ות רקע צבאי של רל"ש/ית (ראש לשכה), הן עורכות חיפוש על-פי המילה רל"ש/ית וכל מי שמילה זו מופיעה בכרטיס שלו – יעלה בחיפוש.
לכן, מה מומלץ לעשות?
אם עדיין אין לכם כרטיס בפייסבוק – פתחו כרטיס.
הקפידו שתמונת הפרופיל שלכם תהיה מכובדת – חשבו על כך שאולי המעסיק הבא שלכם רואה אותה.
אם אתם מחפשים עבודה באופן גלוי (ולא תוך כדי עבודה אחרת), הודיעו על כך לחבריכם בשורת הסטטוס שלכם. אולי דווקא בעבודה של אחד החברים שלכם יש משרה פנויה שאתם עשויים להתאים אליה?
מלאו בכרטיסכם כמה שיותר פרטים על השכלתכם ועל העבודות הקודמות שלכם, כולל הניסיון הצבאי שלכם, באם יש כזה (כמובן מבלי לעבור על כללי ביטחון שדה). כיום יותר ויותר כרטיסים נראים כתקציר קורות חיים והדבר יכול לסייע מאוד במציאת עבודה.
הצטרפו לקבוצות ולדפי חברות שעשויות לסייע לכם במציאת עבודה. קיימות בפייסבוק קבוצות של מחפשי עבודה שחברות מפרסמות שם משרות וגם כרטיסי ודפי חברות כח אדם והשמה שמעדכנות מדי פעם משרות. הקשר עם נציג החברות הללו בפייסבוק ישיר וכדאי לנצל זאת לקידום קורות החיים שלכם למשרה שאתם מעוניינים בה.
מעבר לעדכוני משרות, הקפידו לקרוא גם את הפרסומים השונים המופיעים בכרטיסי ודפי החברות העוסקות בגיוס עובדים. על-פי רוב תוכלו להתעדכן במגמות עדכניות בשוק התעסוקה, וכן לקרוא טיפים ומאמרים שעשויים לסייע לכם בתהליך.
טיפ החודש
האם יש צורך במכתב מקדים לקורות חיים?
אתה עומד לשלוח קורות חיים ומתלבט האם להוסיף מכתב מקדים. האם צריך בכלל? מה לכתוב בו, הרי הכל כבר כתוב בקורות החיים?
כדאי לדעת:
מכתב מקדים אינו הכרחי בכל מצב. הוא מומלץ בעיקר כשאתה פונה באופן יזום לחברה כלשהי שאתה מעוניין להשתלב בה, מבלי שהיא פרסמה מודעת דרושים לתפקיד. במקרה כזה אתה צריך לשווק את עצמך מעבר לכתוב בקורות החיים.
במקרה שאתה שולח קו"ח בעקבות מודעת דרושים שפורסמה, יש פחות צורך במכתב מקדים (אם כי זה אפשרי כמובן). אפשר להסתפק גם בשורה לפני קורות החיים בה אתה מציין באיזה תפקיד ברצונך להשתלב בחברה.
אם החלטת לצרף דך מקדים, אל תשלח אותו בקובץ נפרד מקורות החיים. המעסיקים לרוב לא יפתחו גם קובץ קורות חיים וגם קובץ נוסף. לכן כדאי להצמיד את המכתב המקדים כדף נוסף לפני קורות החיים, באותו קובץ. לא מומלץ, אגב, לכתוב את המכתב המקדים בגוף המייל, כי במקרה כזה, אם המעסיק ידפיס את קורות החיים שלך, הוא לא יראה את המכתב המקדים.
ואם כבר, מה צריך לכתוב במכתב המקדים?
המכתב המקדים צריך לכלול 2 עד 3 משפטים (קח בחשבון שאנשים מאוד עסוקים קוראים זאת, לכן אל תאריך מעבר לזה), בהם אתה מציג את עצמך, מציין לאיזה תפקיד אתה מגיש מועמדות, מהם הכישורים והיכולות האישיותיות שלך שעשויים להתאים לתפקיד, מהי השכלתך ומהו הניסיון המקצועי הרלוונטי (בתמציתיות).
במידה ואתה שולח את הפנייה לחברות כח אדם והשמה ציין גם באילו תפקידים אתה מעוניין להשתלב, באיזה טווח אזורים בארץ, מהו היקף המשרה שאתה מחפש וכל פרט נוסף שיכול לעזור ליועצי ההשמה למצוא עבורך את המשרה המבוקשת.
במידה ואתה שולח פנייה באופן יזום לחברה שלא פרסמה מודעת דרושים, הוסף גם הסבר קצר מדוע אתה רוצה להשתלב בחברה זו. במידה ואתה שולח קורות חיים למשרה, ואינך עומד באופן מלא בדרישות החובה של המשרה כפי שפורסמו, הוסף, גם כאן, במכתב המקדים מספר משפטי הסבר מדוע אתה חושב שאתה מתאים למשרה זו על אף שאינך עומד בכל הדרישות.
טיפ החודש
רישום מסודר בתהליך חיפוש עבודה
אתה מחפש עבודה במס' תחומים, שולח עשרות קורות חיים (ואם אתה שומע לעצות שלנו, יש לך מס' גרסאות של קורות החיים, בהבדלים קטנים ביניהם, על פי סוג המשרה המבוקשת), ופתאום מתקשר מישהו ורוצה לזמן אותך לראיון. במקום להתבלבל ולהתחיל לשאול אותו, רגע, לאיזה משרה בדיוק? לאיזו חברה? איפה היא ממוקמת וכו', כדאי לנהל רישום מסודר ומעקב אחר תהליך חיפוש העבודה.
מומלץ שתבצע את המעקב בטבלה, שתכלול את הפרמטרים הבאים עבור כל משרה:
מעקב שכזה יאפשר לך לדעת בכל נקודת זמן באיזה מצב אתה עומד באשר לכל משרה ומשרה ולתכנן את צעדיך בחוכמה. תוכל לדעת לאיזו משרה אפסו הסיכויים ולאיזו משרה אתה יכול כבר להתקשר לברר מה הסטטוס שלך לאחר שעבר זמן מה מהראיון. מעקב שכזה יחסוך ממך מצבים מביכים שבהם אינך יודע בדיוק לאיזו משרה הגשת מועמדות או לאיזו חברה, ויחסוך ממך זמן ומאמץ מיותרים בשליחת קורות חיים פעם נוספת למשרות שכבר שלחת.
טיפ החודש
מהם מבחני מיון ממוחשבים?
ישנם תפקידים שבהם שלבי המיון כוללים מבחני מיון. מדובר בסדרה של מבחנים ממוחשבים, על-פי פרקים, שאפיונם משתנה בהתאם לתפקיד שאליו מועמדים. נכון, לא ממש ניתן להתכונן מראש למבחנים אלה, אך הידיעה לקראת מה אתה הולך עשוייה להפחית את החששות והלחץ מהתהליך. גם פה אנו לשירותכם:
להלן מס' עובדות שכדאי לדעת על מבחנים אלו:
טיפ החודש
איך נכנסים לארגון נחשק...
יש ארגון שאתם ממש רוצים להיכנס אליו? נראה לכם שממש שווה לעבוד שם?
מה עושים? איך פונים אליהם?
הנה מס' דרכים:
1. היכנסו לאתר החברה ובדקו את מודעות הדרושים בחברה.
2. גם אם לא מחפשים עובדים בתחום שלך, שלח להם קו"ח עם מכתב מקדים המסביר מדוע הינך מעוניין
להשתלב בחברה זו. לך תדע, אולי בדיוק התפנה שם משהו וטרם הספיקו לפרסם.
3. ברר עם מס' חברות כ"א והשמה מובילות באם אותה חברה נמנית על לקוחותיהם, במידה וכן – בקש את עזרתם להשתלב בארגון.
4. אם יש לך חברים או מכרים שעובדים באותה חברה – בקש שיפעילו את קשריהם ויסייעו לך להשתלב.
5. אם אינך מצליח להשתלב באותה חברה בתחום שלך, בחן תפקידים אחרים שאולי תוכל למלא ובכך לפחות להשיג דריסת רגל באותה חברה, ומשם להתקדם.
כמעט כמו דבר – זה תלוי - תלוי באיזה תחביב מדובר ותלוי לאיזו משרה אתה מגיש את מועמדותך.
באופן עקרוני, מסמך קורות החיים הינו כלי באמצעותו הנך מציג את עצמך בפני מעסיק פוטנציאלי, וככזה עליו להיות ענייני וממוקד. לפיכך, אין תרומה רבה לכך שתציין בסוף המסמך מהם תחביביך, בפרט אם מדובר בתחביבים שגרתיים כגון קריאה, סרטים, בישול, מקרמה וכדומה. נכון שהדבר אולי מקובל בחו"ל, אך בארץ זהו פרט די מיותר.
זומנת לראיון עבודה ? בוודאי קבלת המלצה מקרובי משפחה, חברים או חברת כח האדם שהפנתה אותך לדאוג להגיע בזמן.
ההמלצה שלנו היא להקפיד להגיע 10-15 דקות לפני הזמן.
מחפשי עבודה נוטים לעתים לפרט בסעיף "הקורסים המקצועיים" את מגוון התוכנות הרלוונטיות שלמדו, אך אינם מפרטים אודות הניסיון שצברו בעבודה בתוכנות אלו. על מנת לתת משנה תוקף לניסיונך בתוכנה זו או אחרת, מומלץ גם לפרט בכל אחד ממקומות העבודה הקודמים שלך באילו תוכנות השתמשת (לדוגמא : תוכנות הנהלת חשבונות ושכר, תוכנות האופיס).
כך, מי שבוחן את התאמתך לתפקיד, יוכל לראות שבנוסף להכשרתך, צברת ניסיון בעבודה בתוכנה, והדבר עשוי להוות יתרון שלך על פני מועמדים אחרים.
מסמך קורות החיים מהווה את כרטיס הביקור הראשוני שלך, וככזה, מכיל את כל המידע אותו תרצה להעביר למקום עבודה פוטנציאלי. לעיתים, עודף של מידע גורם לקורא ללכת לאיבוד.
ההמלצה שלנו היא לספר הכל בקצרה, ולהדגיש ולפרט רק לגבי הדברים הרלוונטיים למשרה אליה הגשת מועמדות.
טיפ החודש
שליחת קורות חיים במייל
שלחת קורות חיים במייל, בנושא ציינת – עבוד משרת X, ובגוף המייל הוספת כמה מילים כהקדמה לקורות החיים, או צירפת הקדמה בדף נפרד ?
כדאי לדעת שיש סיכוי רב שקורות החיים יודפסו ו/או יועברו לאדם המטפל במיונם, כך שקרוב לוודאי שהדברים שכתבת בנושא ובגוף המייל לא יילקחו בחשבון.
לפיכך, אם אתה שולח את קורות החיים שלך במייל, דאג שתקציר המידע הרלוונטי יופיע על גבי מסמך קורות החיים, ולא רק בדף המקדים או בשורת הנושא ובגוף המייל. כך תבטיח שגם אם קורות החיים שלך יודפסו, ניתן יהיה לראות בבירור לאיזו משרה שלחת את קורות החיים ומהם הדברים החשובים שמצאת לנכון לציין.