קוראים יקרים,

לרגל חגיגות ימי הסטודנט המתקיימות באוניברסיטאות ובמכללות השונות, בחרנו בניוזלטר הפעם לעסוק בתחום שאולי הכי מזוהה עם עבודות הסטודנטים בארץ - שירות הלקוחות והמכירות. במאמר תוכלו לקרוא על תחום זה ועל המקצועות היותר מיוחדים שנכללים בו. היות ומדובר בתחום המצריך, בדרך כלל, גם קורסי הכשרה (בשכר) הנערכים במשרה מלאה (לעומת העבודה עצמה שהיא במשמרות) – דווקא חופשת הקיץ המתקרבת יכולה להיות הזדמנות נפלאה להיכנס לתחום זה.
עוד בניוזלטר הפעם, טיפ החודש, העוסק במכתב המקדים המצורף לקורות החיים.

לכרטיס שלנו בפייסבוק כבר הצטרפתם?
טיפים, מאמרים והצעות עבודה עדכניות מחכים לכם שם.
אז אם רשת הפייסבוק היא חלק משיגרת היום שלכם, תוכלו להיעזר בה גם בתהליך חיפוש העבודה.


קריאה נעימה,
צוות אורטל

זו זכות לתת שירות... כל מה שלא ידעת על מוקדי שירות ומכירה

אתה מחפש עבודה.
בכל אתר חיפוש עבודה שאתה פותח קופצות לך הצעות לעבוד בשירות לקוחות ומכירות. אתה הולך ל חברות כוח אדם והשמה ומציעים לך לעבוד בשירות לקוחות ומכירות. אתה פותח עיתונים, ובאיזה תחום יש הכי הרבה הצעות? .... ניחשת נכון.
אתה כבר מדמיין את עצמך יושב עם אוזניות כמו בכל הפרסומות של חברת החשמל, סופג את תלונות הלקוחות על כך ש"אכלו להם" ו"שתו להם" - ומחליט שזה לא בשבילך. זכותך.
אבל לפני שאתה שולל מראש משרות שעשויות דווקא להועיל לך הן בטווח הקצר (שכר, תנאים, משמרות נוחות וכו') והן בטווח הארוך ( רכישת מקצוע, ניסיון, קידום ), חשוב שתדע: לא כל מקצועות השירות והמכירה זהים הם, וגם אם טיפול בתלונות הוא חלק מהעניין – בתפקידים רבים בתחום זה יש הרבה מעבר לכך.
להלן המדריך המלא למקצועות השירות והמכירה והסבר על התפקידים המגוונים בתחום זה...

לקריאת המאמר

טיפ החודש

האם יש צורך במכתב מקדים לקורות חיים?

אתה עומד לשלוח קורות חיים ומתלבט האם להוסיף מכתב מקדים. האם צריך בכלל? מה לכתוב בו, הרי הכל כבר כתוב בקורות החיים?

כדאי לדעת:
מכתב מקדים אינו הכרחי בכל מצב. הוא מומלץ בעיקר כשאתה פונה באופן יזום לחברה כלשהי שאתה מעוניין להשתלב בה, מבלי שהיא פרסמה מודעת דרושים לתפקיד. במקרה כזה אתה צריך לשווק את עצמך מעבר לכתוב בקורות החיים.
במקרה שאתה שולח קו"ח בעקבות מודעת דרושים שפורסמה, יש פחות צורך במכתב מקדים (אם כי זה אפשרי כמובן). אפשר להסתפק גם בשורה לפני קורות החיים בה אתה מציין באיזה תפקיד ברצונך להשתלב בחברה.
אם החלטת לצרף דך מקדים, אל תשלח אותו בקובץ נפרד מקורות החיים. המעסיקים לרוב לא יפתחו גם קובץ קורות חיים וגם קובץ נוסף. לכן כדאי להצמיד את המכתב המקדים כדף נוסף לפני קורות החיים, באותו קובץ. לא מומלץ, אגב, לכתוב את המכתב המקדים בגוף המייל, כי במקרה כזה, אם המעסיק ידפיס את קורות החיים שלך, הוא לא יראה את המכתב המקדים.
ואם כבר, מה צריך לכתוב במכתב המקדים?

המכתב המקדים צריך לכלול 2 עד 3 משפטים (קח בחשבון שאנשים מאוד עסוקים קוראים זאת, לכן אל תאריך מעבר לזה), בהם אתה מציג את עצמך, מציין לאיזה תפקיד אתה מגיש מועמדות, מהם הכישורים והיכולות האישיותיות שלך שעשויים להתאים לתפקיד, מהי השכלתך ומהו הניסיון המקצועי הרלוונטי (בתמציתיות).
במידה ואתה שולח את הפנייה לחברות כוח אדם והשמה ציין גם באילו תפקידים אתה מעוניין להשתלב, באיזה טווח אזורים בארץ, מהו היקף המשרה שאתה מחפש וכל פרט נוסף שיכול לעזור ליועצי ההשמה למצוא עבורך את המשרה המבוקשת.
במידה ואתה שולח פנייה באופן יזום לחברה שלא פרסמה מודעת דרושים, הוסף גם הסבר קצר מדוע אתה רוצה להשתלב בחברה זו.
בהצלחה!

יש לך הצעות / רעיונות לשיפור הניוזלטר ?
רוצה להציע נושאים למאמרים בתחום חיפוש עבודה ?
נשמח לשמוע את דעתך

אורטל ולעבודה - למה לחפש עבודה כשאפשר למצוא?