מאת יפעת דהן חורב

הצמיחה הגבוהה במשק בתחומים השונים הובילה להגברת הייצור, השיווק והייבוא של מוצרי צריכה רבים, כולל מוצרי מזון, תרופות, טואלטיקה, קוסמטיקה, ביגוד וכדומה. כתוצאה מכך חברות וארגונים שונים מתגברים כל העת את עובדיהן. בעיקר לקראת החגים, אך גם בימים ש"בשגרה". כחלק מההיערכות, זה זמן רב שקיים ביקוש גבוה לעובדים בתפקידי המחסן. בחלק מהמפעלים אף מדובר בסוג של עבודה מועדפת.

אז מהם בעצם "תפקידי המחסן"? מהיכן מתחילים ואיזה ניסיון נדרש? 

מחסנאי

מחסנאי הוא שם כולל למס' תפקידים במחסן. תפקיד זה משתנה מחברה לחברה, בהתאם לגודל החברה ולהיקף פעילות המחסן שלה. חברות גדולות, בעלות מחסנים ומרכזים לוגיסטיים (מרלו"ג) גדולים ועתירי פעילות – מפצלות את תפקידו של המחסנאי למס' תפקידים: מלקט, בקר, מלגזן, מחסנאי ממוחשב, כפי שיפורט בהמשך. לעומת זאת, בחברות בינוניות או קטנות – תפקידו של המחסנאי כולל למעשה תפקידים מגוונים מכל מקצועות אלו, כגון: ארגון סידור וטיפול במחסן, ליקוט מהמלאי, אריזת משטחים והעמסתם על משאיות, אחריות על מלאי, הפקת דוחות, הנפקת שטרי מטען וגבייה, אחריות על קבלת סחורה מספקים, ועוד. במחסנים שבהם המחסנאי ממלא אחר כל התפקידים האלה יחד, קיימת הזדמנות לרכוש ניסיון במגוון רחב של מקצועות מחסן בו זמנית.

התפקידים הנכללים תחת השם "מחסנאי" :

1. מלקט / מכין הזמנות

תיאור התפקיד: הכנת הזמנות ללקוחות, תוך כדי ליקוט המוצרים מהמחסן. המלקט עובר ממדף למדף ואוסף את המוצרים לצורך הכנת ההזמנה. במחסנים גדולים העבודה מתבצעת על "מלקטת" (מעין אופנוע קטן שאליו מחוברות 2 שיני מלגזה, עליהן מניחים את הסחורה). ברוב המקרים מדובר בעבודה פיזית מאומצת – רוב העבודה מבוצעת בעמידה או בניידות ממקום למקום במחסן, הורדת סחורה מהמדפים והחזרתה, בניית משטחי העמסה וכדומה. תפקידו של המלקט מסתיים בעיטוף המשטח (עמדת "ביצוע שרינקים" בעגה המקצועית) ובהנפקת מדבקה המציינת לאיזה לקוח מיועדת ההזמנה.

דרישות התפקיד: לתפקיד זה לא נדרש ניסיון קודם, נדרשת נכונות ויכולת לעבודה פיזית, אחריות ודייקנות. בנוסף, אחת מדרישות החובה לתפקיד זה הינה רישיון נהיגה, על מנת שהעובד יוכל לנהוג על המלקטת (לשם הבהרה: לא נדרש רישיון על מלגזה אלא רישיון נהיגה כלשהו). ידיעת קרוא וכתוב בעברית הינה חובה. בחלק מהחברות, כגון חברות בינ"ל, חברות תרופות וכדומה, נדרשת אנגלית ברמה בסיסית (ידיעת קרוא וכתוב).

שכר: בסיס 22-23 ₪ לשעה + שעות נוספות ובונוסים הניתנים על-פי הכמות והמשקל הנאסף ביום, חוסר טעויות וכיוצא בזה.

תנאים סוציאליים: בחלק מהמפעלים זוכים העובדים לארוחות, להסעות, ולעיתים גם לביגוד, תלוי באיזו חברה מדובר. הדבר נכון לכל תפקידי המחסן , ולכן לא נפרט על כך שוב.

שעות העבודה: בחלק מהחברות מדובר על משרה מלאה של 9 שעות, ובחלקן מדובר בעבודה במשמרות בוקר /צהריים ולילה. גם כאן הדבר נכון לכל תפקידי המחסן.

אפשרויות קידום: ניתן להתקדם לתפקיד של אחראי צוות מלקטים של 2-3 עובדים, או בקר סחורה.

 2. בקר/ית סחורה

תיאור התפקיד: במסגרת העבודה כבקר סחורה, מתבצעת בקרה על הסחורה שיוצאת מהמפעל וחוזרת אליו. בין היתר באמצעות השוואת תעודת המשלוח להזמנה, בקרה על החזרות המוצרים אל המפעל (במקרים של סחורה פגומה או אם פג תוקף המוצרים – הלקוחות מחזירים את המוצרים למפעל ושם הם מושמדים), בקרה על מלאי המוצרים במחסן והזמנת מוצרים נוספים, ועוד.
דרישות התפקיד: בדרך כלל נדרש ניסיון כלשהו בעבודה במחסן, כמלקט או בתפקיד אחר.
אחריות ודיוק נדרשים כמובן גם כאן.
שכר: 23-24 ₪ לשעה + שעות נוספות ובונוסים.

3. מלגזן:

תיאור התפקיד: הפעלת מלגזה (מכונה ניידת בעלת תורן או זרוע שליפה, אליה מחובר מזלג או התקן אחר המיועדים להרמה ולשינוע של משאות) לביצוע העמסה, פריקה ושינע מטענים שונים בין המחלקות, מחסנים, מקומות אחסון, וכדומה, אל משאית החלוקה.
המלגזן אמור להכיר את עקרונות התפקוד של מערכות שונות של המלגזה (מערכת ההרמה, ההנעה, בלימה, חשמל וכיו"ב) בדרגת בקיאות גבוהה, שתאפשר לו לתפעל את הכלי ברמת בטיחות מרבית.
דרישות התפקיד: חובה רישיון על מלגזה (החל משנת 2006 חובה בישראל לקבל רישיון לשימוש במלגזה, אותו ניתן לקבל לאחר קורס של 3 ימים), מאחר ובחלק מהמפעלים מדובר בתפקיד של מחסנאי ומלגזן יחד, נדרשת גם כאן יכולת עבודה פיזית, אחריות ודיוק. בחלק מהמפעלים נדרש ניסיון קודם. יש לציין כי קיימים מס' סוגי מלגזות (חשמליות, דיזל, היגש וכדומה), ולעיתים נדרש ניסיון ספציפי באחד מהם
שכר: 24-32 ₪ לשעה + שעות נוספות ובונוסים.

  1. מחסנאי ממוחשב

תיאור התפקיד: ביצוע ספירת מלאי וביצוע עדכוני מחסן אוטומטיים, עבודה מול מספר מחלקות: תפ"י, רכש, מחסן קבלה ויצור, הנפקה וקבלה של חומרי עזר ואריזה למחלקת הייצור, עבודה מול ספקים ומול לקוחות החברה.
דרישות התפקיד: בוגר קורס ניהול מחסן ממוחשב (קיימים מקרים בהם זוהי לא דרישת חובה), רישיון נהיגה/מלגזה, ניסיון בעבודה מול מערכות ממוחשבות לדוגמא: 
Sap, פריוריטי, וכדומה.
שכר: 26-40 ₪ לשעה + שעות נוספות ובונוסים.

תפקידים ניהוליים במחסן:
1. מנהל צוות

תיאור התפקיד: אחראי על צוות של מס' עובדים (תלוי בסדר הגודל של המחסן), דואג לליווי העובדים, להכשרתם, הדרכתם והנעתם לעמידה ביעדים
דרישות התפקיד: מדובר בתפקיד ניהולי ולכן נדרש ניסיון כלשהו מתחום המחסנאות ויכולת ניהול עובדים. ניתן להתקדם לתפקיד זה מכל תפקיד במחסן, ובלבד שיזוהו אצל אותו עובד יכולות ניהוליות.
שכר: 25-26 ₪ לשעה + שעות נוספות ובונוסים.

 2. מנהל מחסן

תיאור התפקיד: תפקיד של מנהל מחסן כולל: ניהול פעילות האחסנה במתקן מסחרי או תעשייתי, קבלת החלטות בנוגע לנהלי העבודה, כגון - ווידוא אמינות רישומי פרטי משלוחי הסחורות הנכנסות או היוצאות מהמחסן, טיפול ופריסה של חומרים שונים, עדכון מלאי שוטף של המחסן, קביעת סדרי עדיפויות והוראות העבודה, ניהול עובדי המחסן, אחריות לביצוע סילוק/השמדה של סחורה פגומה או משומשת.
דרישות התפקיד: בדרך כלל נדרש תואר ראשון מתחום הלוגיסטיקה, תעשייה וניהול או תחומים קרובים, דרישות נוספות: ניסיון במקצועות המחסן, שליטה בתוכנות מחסן ממוחשב, יכולת ניהולית, לעיתים נדרשת גם אנגלית.
שכר: 6000 ₪ ומעלה.

לסיכום, מגוון תפקידי המחסן מאפשרים לך להשתלב בתחום הנהנה מביקוש גבוה של עובדים. זהו תחום המאפשר להשתלב בו גם לבעלי ניסיון מועט, גם לחסרי ניסיון, בעלי רקע בתחומי הלוגיסטיקה, רכב ועבודות כלליות, וגם לחיילים משוחררים, בעיקר מתפקידים של אפסנאים, רס"פים, נהגים ולוחמים (כאמור, בחלק מהחברות והמפעלים מדובר בעבודה מועדפת).
עבודה בתחום זה תספק לך משרה יציבה בחברה גדולה או בינונית, על כל המשתמע מכך מבחינת תנאים סוציאליים. זהו תחום בעל אפשרויות קידום רבות ומגוונות, לא רק קידום מתפקיד אחד במחסן למשנהו, אלא גם קידום לתפקידים בכירים יותר מחוץ למחסן. כדאי לדעת שחברות רבות מחפשות, למגוון רחב של תפקידי ניהול, כגון מנהלי רכש, מנהלי ציי רכב, מנהל לוגיסטיקה, מנהל שרשרת אספקה וכדומה, דווקא את האנשים שהגיעו מעבודת שטח ומכירים את החברה מפרטי הפרטים, הידועים בעיקר לעובדי המחסן.

בהצלחה!

© כל הזכויות שמורות לחברת אורטל משאבי אנוש
המאמר מנוסח בלשון זכר מטעמי נוחות, אך פונה לנשים וגברים כאחד.
 

אורטל ולעבודה - למה לחפש עבודה כשאפשר למצוא?