קוראים יקרים,
 
כפי שבטח שמתם לב, הקיץ כבר בשיאו, ועימו גם עומסי החום הכבדים. מחפשי העבודה שבניכם בוודאי מעדיפים להגיע לראיונות עבודה במשרדים הממוזגים של החברה אליה מתראיינים (חבל שאי אפשר להסתפק רק בראיון טלפוני...J).

בניוזלטר הפעם נעסוק בסיבות לקיום ראיון, שאינו במקום העבודה המיועד, ובדרכים שלנו להתמודד עם המצב.
כמו כן, טיפ החודש יעסוק בחשיבות הפגנת ביטחון עצמי מתון בראיונות עבודה.
 
לאחר קריאת הטיפים החשובים שלנו בנוגע לראיונות עבודה, אתם מוזמנים להכנס לדף הכנה לראיון עבודה.


קריאה נעימה,

צוות אורטל

ראיון עבודה - לא מה שחשבת
 

ראיון עבודה הוא לרוב אמצעי לראות האם אני מתאים למקום העבודה, אך לא פחות חשוב, לבחון האם מקום העבודה מתאים לי. זו ההזדמנות שלי לבדוק האם התפקיד המוצע עונה לצרכיי ולרצונותיי, כאשר ביכולתי לראות את משרדי החברה ולהתרשם מהסביבה הארגונית, מהאנשים המסתובבים במסדרונות ועוד.

לעיתים תזומן לראיון עבודה מחוץ למשרדי החברה, מסיבות שונות, דבר שיימנע ממך להתרשם, לפחות בשלב הראשון של תהליך הגיוס, ממקום העבודה המיועד.

במאמר זה נפרט על הסיבות לקיום ראיון עבודה מחוץ למשרדי החברה, ועל הדרכים שלך לאסוף את המידע הנחוץ לך לקבל את ההחלטה הנכונה עבורך.

לקריאת המאמר המלא

טיפ החודש
בטחון עצמי גבוה בראיון עבודה
 
בראיון עבודה חשוב להציג בטחון ואסרטיביות בפני המראיין - על כך נסכים פה אחד.
במקרים רבים תחושת בטחון מהווה יתרון משמעותי במהלך ראיון עבודה, יותר מאשר ניסיון או ידע קודם בתחום. אך כמו כל דבר בחיים, חשוב להציג את הביטחון במידה מתונה ולשים לב שלא מגזימים בהפגנתו.
 
בטחון עצמי מופרז אוטומטית יגרום לתחושה של יהירות והתנשאות, ועלול לגרום לריחוק בין המראיין למרואיין. מועמד המשדר למראיין "אני כבר יודע הכל", או "אין לך מה ללמד אותי", גם אם לא בכוונה, עושה לעצמו נזק רב. לדוגמה, כאשר אתה נשאל בראיון – מהן התכונות לשיפור אצלך? תשובה בסגנון "אין לי תכונה לשפר" תעיד על ביטחון עצמי מופרז ולא מציאותי, שכן אף אחד אינו מושלם.
מראיינים מנוסים שנתקלים במרואיין כזה, יודעים כי העובד לעתיד עלול לא להשתלב היטב בצוות העובדים הקיים, בין השאר מפני שלא יהיה קשוב לדעות של אחרים ויחלוק על כל עמדה הסותרת את עמדתו שלו. כמו כן עובד יהיר יתקשה לחזות את העתיד, כלומר לא ידע להימנע ממצבים "מסוכנים" שעלולים להתרחש במסגרת תפקידו.
חשוב לציין שהפגנת ביטחון עצמי תלויה גם בתפקיד אליו אתה מתראיין. למשל, לתפקיד הכולל מכירות אגרסיביות, או לתפקיד ניהולי בכיר- מידת הביטחון אותה עליך להפגין גבוהה יותר מאשר לתפקיד של מתכנת, בו פחות מתקיימת התנהלות מול לקוחות או עובדים אחרים בחברה.
 
על מנת לבדוק אם אתה מפגין יותר מידי ביטחון במהלך הראיון, מומלץ לבצע "חזרות"- מול אדם קרוב, בן משפחה או חבר אשר מספיק פתוח איתך. דמו יחד סיטואציה של ראיון. העזר בו על מנת להבין אם הביטחון אותו אתה משדר הינו מוגזם מידי ולא נחוץ. לחילופין, בחן את עצמך מול המראה, שים לב במיוחד אם המשפטים שאתה אומר משדרים יהירות, והחלף אותם במשפטים מעודנים יותר.
 
בהצלחה!

מעוניין/ת לקבל את הניוזלטר למייל שלך?  הקש/י כאן

אורטל ולעבודה - למה לחפש עבודה כשאפשר למצוא?