מאת יפעת דהן חורב

על-פי מה אתם קובעים האם לעבוד במשרה מסוימת ? בתקופת ההיי-טק הזוהרת השיקולים היו צבע הריפודים ברכב ועם אילו מסעדות יש הסדר ארוחות צהריים. אך הזמנים השתנו. היום, אם אחרי ראיונות וחיפושים רבים, הגיעה תשובה חיובית, ולא רק ממקום עבודה אחד אלא משני מקומות (או יותר), אתה מרגיש בר מזל במיוחד. אז באיזה מהם תבחר לעבוד ? האם בזה שמציע שכר גבוה יותר או בזה שיותר קרוב אליך לביתך ? האם תבדוק את היציבות הפיננסית של החברה או שתסתמך על אופציות הקידום שהובטחו לך ?

המומחים של אורטל מציינים 10 פרמטרים חשובים שכדאי לשקול לפני קבלת העבודה.

ראוי לציין : כל אחד מפרמטרים אלה מקבל משקל שונה בהתאם למצב האישי שלך. בין השאר: הסטאטוס המשפחתי שלך, האם אתה עובד ומחפש עבודה חלופית, או שסיימת לעבוד, האם אתה יכול להרשות לעצמך להיות קצת בררן או לא, מהו המצב בשוק כרגע בכלל ובתחום המקצועי שלך בפרט, כמה הצעות עבודה עומדות לפניך ועוד.

  1. מועד תחילת עבודה– האם תחילת העבודה הינה מיידית או בעוד מס' שבועות / חודשים, והאם הדבר מתאים לצרכים שלך ?
  2. טווח העסקה- האם מדובר במשרה זמנית או לטווח ארוך, והאם הדבר מתאים לצרכים שלך ? האם מדובר בקליטה ישירה אצל המעסיק, או שמדובר תחילה בהעסקה דרך חברת כח אדם, והאם ישנה אפשרות לקליטה אצל המעסיק לאחר מכן.
  3. שכר והטבות מה גובה המשכורת המוצעת והאם היא תואמת, פחות או יותר, את ציפיותיך ? אילו הטבות ותנאים סוציאליים נוספים תקבל, האם התפקיד כולל רכב צמוד ועוד.
  4. שעות עבודה- האם מדובר בעבודה במשרה מלאה או במשמרות, מהן שעות העבודה והאם יש ציפייה שתעבוד שעות נוספות (שיקול זה רלוונטי בעיקר לסטודנטים, אך לא רק).
  5. מיקום– האם מקום העבודה קרוב למקום מגוריך ? האם הגישה אליו נוחה ?
  6. גודל החברה– ישנם כאלו המעדיפים לעבוד רק בחברות קטנות ומשפחתיות ולעומתם כאלה המעדיפים ארגונים גדולים ורבי עובדים. האם יש לך העדפה בעניין ?
  7. יציבות החברה– האם מדובר בחברה ותיקה ויציבה או בחברת סטארט אפ שעלולה להיסגר בעוד כחודשיים ? האם מדובר בענף שנמצא בצמיחה או בירידה ?
  8. אפשרויות קידום– האם התפקיד המוצע לך הינו תפקיד שבו תוכל להתפתח ולהתקדם, או שזהו תפקיד קבוע ואינו בר צמיחה לאורך זמן ?
  9. עניין ואתגר– האם מדובר בתפקיד מעניין, שיכול להעניק לך סיפוק מקצועי ? האם התפקיד הולם את כישוריך, השכלתך ויכולותיך ? ואם לא – האם בעתיד תוכל להתקדם לתפקיד שכזה ?
  10. תרבות ארגונית– על פי התרשמותך מראיון העבודה, מהי האווירה וסביבת העבודה במקום החדש, מהם יחסי האנוש במקום, האם לחברה מוניטין של ארגון שנעים לעבוד בו, או ששמעת סיפורי בלהות על הבוס ?

כל הפרמטרים הנ"ל חשובים, אך בסופו של דבר, תן מקום חשוב גם לתחושתך הפנימית. מה מרגיש לך יותר נכון, מרגיש לך שזה זה, ולאיזה מקום עבודה תקום בכיף בבוקר.

אז מה הם 5 השיקולים הנפוצים ביותר ?

מסקר שערכנו בקרב כ- 1000 גולשים באתר, עולה כי 38% ממחפשי העבודה רואים ברכיב השכר את הקריטריון החשוב ביותר בהחלטה על מקום עבודה חדש, 26% רואים בעניין ואתגר בעבודה את הקריטריון החשוב ביותר, 15% רואים את אפשרויות הקידום בחברה כשיקול העיקרי, 11% רואים בקרבת מקום העבודה למקום מגורים את הקריטריון החשוב ביותר ו-10% ציינו כי יציבות החברה היא הקריטריון החשוב ביותר בהחלטה על מקום עבודה חדש.

מהסקר ניתן לראות כי למרות שהשכר מדורג במקום הראשון בדירוג הקריטריונים החשובים ביותר בהחלטה על מקום עבודה חדש, מדובר בנתון מעניין היות ובקרב מרבית הנשאלים – 62% , הקריטריונים האחרים מהווים את השיקול המרכזי בבחירת מקום עבודה חדש.

כאמור, בבואו לבחור במקום עבודה חדש, לוקח המועמד בחשבון מס' רב של קריטריונים, וזאת בהתאם למצבו האישי, המקצועי, המשפחתי ועוד. בעוד שחלק ממחפשי העבודה רואים בה בעיקר כמקור שכר, ולכן זהו השיקול המכריע עבורם, ניתן לראות כי מרבית הנשאלים בסקר בוחנים את העבודה לטווח הרחוק ולוקחים בחשבון שיקולים כמו אתגר בעבודה ואפשרויות קידום, כשיקולים מרכזיים. כמובן שנושא השכר חשוב תמיד, אך לא תמיד החשוב ביותר.

בהצלחה.

© כל הזכויות שמורות לחברת אורטל משאבי אנוש
המאמר מנוסח בלשון זכר מטעמי נוחות, אך פונה לנשים וגברים כאחד.
 

אורטל ולעבודה - למה לחפש עבודה כשאפשר למצוא?