קוראים יקרים,
חג החנוכה בעיצומו ואתם בודאי עוברים מהדלקת נרות אחת לאחרת, מאכילת סופגניה לאכילת לביבות (אל תדאגו, כאן לא תמצאו קישור למתכונים שלהן...) וההורים שבינכם – מפסטיגל למופע חנוכה אחר בכיכובם של מיטב סלבריטאנו.

בניוזלטר הפעם, עוסק המאמר המרכזי בשמונה דרכים שיכולות "להאיר" את תקופת האבטלה ולגרום לכם, מחפשי העבודה, לנצל אותה באופן הטוב ביותר.

חג חנוכה שמח ומלא באור
 
קריאה נעימה,
צוות אורטל

איך "להאיר" את תקופת האבטלה

לאחרונה אנו מתבשרים, לצערנו, על גל פיטורים, שחוצה את מרבית מגזרי המשק. אמצעי התקשורת מדווחים כמעט מדי יום על פיטורים בחברה כזו או אחרת, כמו גם על סגירת מפעלים. וכך יותר ויותר אנשים מוצאים עצמם מחוץ לשוק העבודה.

אדם שפוטר מעבודתו מרגיש כעס, עלבון ופחד - מחוסר הוודאות לגבי העתיד ומהלחץ הכלכלי הצפוי. כל אלו הם רגשות טבעיים למצב זה, אך אסור לשקוע בהם יתר על המידה. נכון שזו אינה תקופה מזהירה במיוחד, אך כבר הוכח כי לאופטימיות ולחשיבה חיובית משקל רב בהצלחת תהליך מציאת העבודה הבאה.

חג חנוכה הוא הזדמנות לשפוך קצת אור על המצב ולהפוך את הלימון ללימונדה (בכל זאת, הסופגניות די מצמיאות, לא?). עם קצת שינוי בגישה ניתן יהיה למצוא כמה נקודות חיוביות במצב הנוכחי, שיכולות להעניק לך גם סיבות לאופטימיות, ואולי אפילו לגרום לך לנצל את התקופה הזו כדי לעזור לעצמך בהמשך...

לקריאת המאמר המלא

טיפ החודש
הודע מראש אם אינך יכול להגיע לראיון עבודה / מרכז הערכה שנקבע לך

לאחר מס' שבועות שבהם שלחה קורות חיים למס' משרות, יעל זומנה סוף סוף לראיון עבודה בחברה גדולה ומוכרת, שנקבע עבורה על ידי אחד מנציגי חברת כוח האדם וההשמה שאליה פנתה. יעל התכוננה לקראת הראיון אך כשהתעוררה בבוקר הרגישה ברע - גרונה כאב מאוד, והדבר לווה בצרידות שכמעט ולא אפשרה לה לדבר. יעל החליטה שלא ללכת לראיון במצבה זה, אך חשה אי נעימות להודיע על כך והתלבטה האם עליה לעשות כן בכלל.

דווקא עכשיו, כשהחורף בפתח והסיכוי שתקום בבוקר עם שפעת (או כל מחלת חורף אחרת) גובר, אך כמובן שהדבר תקף כשמדובר על כל סיבה אחרת, במשך כל ימות השנה, שבגינה אינך יכול להגיע לראיון העבודה או אל מרכז ההערכה שנקבע לך – חשוב שתדע: עליך להודיע על כך מראש לנציג חברת ההשמה או לנציג אותה חברה שעמו תאמת את הראיון. גם אם המצב אינו נעים במיוחד, עדיף שתודיע על כך מראש ולא תיעדר מן הראיון ללא סיבה. הודעה מראש על כך שלא תוכל להגיע לראיון תאפשר לנציג חברת כוח האדם וההשמה לתאם עבורך מועד ראיון חלופי ולהודיע על כך למראיין באותה החברה שבה היית אמור להתראיין. לא רבים יודעים זאת, אבל כבר כשנקבע עבורך מועד ראיון העבודה הראשון בחברה, פרטיך מועברים למחלקת הגיוס בחברה זו, ואם שם ימתינו לך לראיון ופשוט לא תגיע ללא הודעה מראש, הדבר עלול לחסום בפניך את האפשרות להגיע לשם לראיון במועד אחר. כך, מבלי שבכלל פצית את פיך, מיד יצרת רושם של עובד לא אחראי , שלא ניתן לסמוך עליו, ולכן אין להם כל כוונה לזמן אותך לראיון נוסף. לא חבל?

לכן, לא משנה מה הסיבה – אינך יכול להגיע לראיון או אל מרכז ההערכה? הודע על כך מראש. כמובן שמדובר גם על ראיונות או מרכזי ההערכה שנקבעים לך בחברת כוח האדם וההשמה עצמה. עדיף לחוות אי נעימות באותו רגע של ההודעה על כך, מאשר לחסום בפניך הזדמנויות וליצור לעצמך רושם של עובד לא אחראי, מבלי שניתנה לך הזדמנות להוכיח אחרת.

בהצלחה וחורף בריא!

מעוניין/ת לקבל את הניוזלטר למייל שלך?  הקש/י כאן

אורטל ולעבודה - למה לחפש עבודה כשאפשר למצוא?