מאת יפעת דהן חורב

מהי הדרך היעילה ביותר ליצור קשר עם חברת כח אדם והשמה?

על יתרונות חיפוש העבודה דרך חברות כח אדם כבר כתבנו במאמר מיתוסים על חברות כוח אדם, אולם במסגרת פעילותנו בפורומים לחיפוש עבודה נתקלנו לאחרונה בתהיות מצד מחפשי עבודה מהי הדרך היעילה ליצירת קשר עם חברת כח אדם וההשמה. האם פשוט לגשת לסניף? האם לתאם מראש? האם לפנות דרך אתר החברה?

ובכן, יש 3 דרכים מרכזיות לפנות:

1. דרך אתר האינטרנט של החברה
לכל חברות כח אדם הגדולות והמובילות יש אתר אינטרנט, בו מתפרסמות המשרות האקטואליות. מומלץ להיכנס לאתר, לערוך חיפושים על-פי הפרמטרים המתאימים לך, ואז להגיש לאותן משרות מועמדות ישירות באתר החברה.
יועץ ההשמה שמטפל באופן ממוקד במשרה שעניינה אותך ייקבל את פנייתך ויבדוק התאמה ראשונית לדרישות המשרה. אם יש התאמה ראשונית, יועץ ההשמה ייצור עמך קשר, ויבדוק באמצעות ראיון טלפוני / פרונטאלי האם המשרה מתאימה לך. כמובן שבמקביל, יבדוק יועץ ההשמה משרות נוספות שעשויות להתאים לך.

2. דרך סניפי החברה
אם אינך מעוניין לפנות דרך אתר האינטרנט, או שלא מצאת משרה ספציפית שאליה אתה רוצה להגיש מועמדות, ואתה פתוח להצעות עבודה בתחומים שונים, קיימת אפשרות לפנות גם ישירות לסניפים.
באפשרותך לפנות טלפונית לסניף הקרוב למקום מגוריך ולתאם פגישה עם אחד מיועצי ההשמה, או לחילופין, אתה יכול פשוט להיכנס לסניף ללא תיאום (קח בחשבון שאולי תצטרך להמתין מס' דקות עד שאחד מיועצי ההשמה יתפנה). יועץ ההשמה יברר עמך באילו תחומי עיסוק אתה מתעניין ויבחן את התאמתך לנוכח קורות החיים שלך, השכלתך וכדומה.
בין אם אתה פונה דרך אתר החברה ובין אם אתה פונה דרך הסניף, אם לאחר הראיון בסניף נמצאת מתאים – בשלב הבא תעבור מבחני מיון (במידת הצורך) או שתישלח לראיון אצל החברה המגייסת. יש לציין כי לפני הראיון בחברה המגייסת תעבור, בדרך כלל, איזושהי הכנה קצרה מיועץ ההשמה. לאחר הראיון בחברה המגייסת צור קשר עם יועץ ההשמה שטיפל בך ועדכן כיצד עבר הראיון. הוא ידאג לעקוב אחר קבלת התשובה מהחברה המגייסת ולעדכן אותך.

חשוב לדעת, יועץ ההשמה בחברת כח אדם והשמה ילווה אותך מתחילתו של התהליך ועד סופו. תפקידו אינו מסתכם רק ב"תיווך" בינך לבין החברה המעסיקה, אלא כל שלב נעשה בתיאום איתך, ותוך התייחסות לרצונותיך, לשאיפותיך ולכישוריך. וכמובן, שכשפונים לחברת כח אדם, חיפוש העבודה בחינם .

3. דרך עמוד הפייסבוק
מרבית החברות מפעילות כיום דפי פייסבוק בהן מפורסמות משרות שונות ודרכם ניתן ליצור קשר עם נציג החברה.

--------------------------------------------------------------------------------
 

פייסבוק לא רק לחברים... : חיפוש עבודה דרך רשתות חברתיות

לשלל הדרכים הקיימות לחיפוש עבודה, הכוללות אתרי חיפוש עבודה, חברות כח אדם והשמה, חבר מביא חבר, התווספה בשנים האחרונות דרך נוספת שצוברת יותר ויותר תאוצה – הרשתות החברתיות.

מסקר שערכנו באתר שלנו עלה כי רק 20% ממחפשי העבודה מחפשים עבודה גם דרך רשתות חברתיות באופן פעיל ו-15 % נוספים משתמשים ברשתות החברתיות לחיפוש עבודה במידה מעטה, דרך חברים ששולחים להם פרסומי משרות.
כיום בפייסבוק קיימים למעלה מ- 1.2 מיליארד משתמשים בעולם, מתוכם כמעט 4 מיליון ישראליים.

חשוב לדעת: פייסבוק אינו רק כלי חברתי, הוא יכול לסייע לכם במציאת עבודה, כמובן לא כאמצעי יחיד, אלא בנוסף לדרכים האחרות הקיימות.
חברות וארגונים רבים מתחילים להשתמש בפייסבוק ככלי לגיוס עובדים. לצורך כך, בחיפושן אחר עובד לתפקיד מסוים, הן ממפות את רשימת הדרישות מהתפקיד ועורכות חיפוש בפייסבוק אחר כרטיסים שמילות המפתח הללו מופיעות בהן. אם לדוגמא מחפשים מזכירים/ות בעלי/ות רקע צבאי של רל"ש/ית (ראש לשכה), הן עורכות חיפוש על-פי המילה רל"ש/ית וכל מי שמילה זו מופיעה בכרטיס שלו – יעלה בחיפוש.

לכן, מה מומלץ לעשות?

  1. אם עדיין אין לכם כרטיס בפייסבוק – פתחו כרטיס.
  2. הקפידו שתמונת הפרופיל שלכם תהיה מכובדת – חשבו על כך שאולי המעסיק הבא שלכם רואה אותה.
  3. אם אתם מחפשים עבודה באופן גלוי (ולא תוך כדי עבודה אחרת), הודיעו על כך לחבריכם בשורת הסטטוס שלכם. אולי דווקא בעבודה של אחד החברים שלכם יש משרה פנויה שאתם עשויים להתאים אליה?
  4. מלאו בכרטיסכם כמה שיותר פרטים על השכלתכם ועל העבודות הקודמות שלכם, כולל הניסיון הצבאי שלכם, באם יש כזה (כמובן מבלי לעבור על כללי ביטחון שדה). כיום יותר ויותר כרטיסים נראים כתקציר קורות חיים והדבר יכול לסייע מאוד במציאת עבודה.
  5. הצטרפו לקבוצות ולדפי חברות שעשויות לסייע לכם במציאת עבודה. קיימות בפייסבוק קבוצות של מחפשי עבודה שחברות מפרסמות שם משרות וגם כרטיסי ודפי חברות כח אדם והשמה שמעדכנות מדי פעם משרות. הקשר עם נציג החברות הללו בפייסבוק ישיר וכדאי לנצל זאת לקידום קורות החיים שלכם למשרה שאתם מעוניינים בה.
  6. מעבר לעדכוני משרות, הקפידו לקרוא גם את הפרסומים השונים המופיעים בכרטיסי ודפי החברות העוסקות בגיוס עובדים. על-פי רוב תוכלו להתעדכן במגמות עדכניות בשוק התעסוקה, וכן לקרוא טיפים ומאמרים שעשויים לסייע לכם בתהליך.

לדף אורטל ולעבודה בפייסבוק

--------------------------------------------------------------------------------
 

האם יש צורך במכתב מקדים לקורות חיים?

אתה עומד לשלוח קורות חיים ומתלבט האם להוסיף מכתב מקדים. האם צריך בכלל? מה לכתוב בו, הרי הכל כבר כתוב בקורות החיים?

כדאי לדעת:
מכתב מקדים אינו הכרחי בכל מצב. הוא מומלץ בעיקר כשאתה פונה באופן יזום לחברה כלשהי שאתה מעוניין להשתלב בה, מבלי שהיא פרסמה מודעת דרושים לתפקיד. במקרה כזה אתה צריך לשווק את עצמך מעבר לכתוב בקורות החיים.
במקרה שאתה שולח קו"ח בעקבות מודעת דרושים שפורסמה, יש פחות צורך במכתב מקדים (אם כי זה אפשרי כמובן). אפשר להסתפק גם בשורה לפני קורות החיים בה אתה מציין באיזה תפקיד ברצונך להשתלב בחברה.
אם החלטת לצרף דך מקדים, אל תשלח אותו בקובץ נפרד מקורות החיים. המעסיקים לרוב לא יפתחו גם קובץ קורות חיים וגם קובץ נוסף. לכן כדאי להצמיד את המכתב המקדים כדף נוסף לפני קורות החיים, באותו קובץ. לא מומלץ, אגב, לכתוב את המכתב המקדים בגוף המייל, כי במקרה כזה, אם המעסיק ידפיס את קורות החיים שלך, הוא לא יראה את המכתב המקדים.

ואם כבר, מה צריך לכתוב במכתב המקדים?

המכתב המקדים צריך לכלול 2 עד 3 משפטים (קח בחשבון שאנשים מאוד עסוקים קוראים זאת, לכן אל תאריך מעבר לזה), בהם אתה מציג את עצמך, מציין לאיזה תפקיד אתה מגיש מועמדות, מהם הכישורים והיכולות האישיותיות שלך שעשויים להתאים לתפקיד, מהי השכלתך ומהו הניסיון המקצועי הרלוונטי (בתמציתיות).
במידה ואתה שולח את הפנייה לחברות כח אדם והשמה ציין גם באילו תפקידים אתה מעוניין להשתלב, באיזה טווח אזורים בארץ, מהו היקף המשרה שאתה מחפש וכל פרט נוסף שיכול לעזור ליועצי ההשמה למצוא עבורך את המשרה המבוקשת.
במידה ואתה שולח פנייה באופן יזום לחברה שלא פרסמה מודעת דרושים, הוסף גם הסבר קצר מדוע אתה רוצה להשתלב בחברה זו. במידה ואתה שולח קורות חיים למשרה, ואינך עומד באופן מלא בדרישות החובה של המשרה כפי שפורסמו, הוסף, גם כאן, במכתב המקדים מספר משפטי הסבר מדוע אתה חושב שאתה מתאים למשרה זו על אף שאינך עומד בכל הדרישות.

--------------------------------------------------------------------------------
 

רישום מסודר בתהליך חיפוש עבודה

אתה מחפש עבודה במס' תחומים, שולח עשרות קורות חיים (ואם אתה שומע לעצות שלנו, יש לך מס' גרסאות של קורות החיים, בהבדלים קטנים ביניהם, על פי סוג המשרה המבוקשת), ופתאום מתקשר מישהו ורוצה לזמן אותך לראיון. במקום להתבלבל ולהתחיל לשאול אותו, רגע, לאיזה משרה בדיוק? לאיזו חברה? איפה היא ממוקמת וכו', כדאי לנהל רישום מסודר ומעקב אחר תהליך חיפוש העבודה.

מומלץ שתבצע את המעקב בטבלה, שתכלול את הפרמטרים הבאים עבור כל משרה:

  1. פרטי המשרה – מהו התפקיד, איזו חברה, מיקום, דרישות, תנאים וכו' – כל פרט שניתן למצוא במודעה או לאחר השיחה עם יועצ/ת ההשמה.
  2. בקרה – מתי שלחת קו"ח, איזו גרסת קו"ח שלחת, לידי מי ובאיזה אמצעי (אתר החברה / דוא"ל / דרך איזה אתר דרושים) האם קיבלת תגובה והאם זומנת לראיון – תאריך הראיון, האם אתה ממתין לתשובה, האם נקבע ראיון שני או מועד לבחינות וכדומה.
  3. בשלב מאוחר יותר, במידה והתקבלת ואתה שוקל זאת – נהל מעקב אחר מה שמציעים מה מציעים לך: שכר, תנאים (שלרוב שווים לא מעט כסף), מיקום המשרה, יתרונות, חסרונות וכדומה.

מעקב שכזה יאפשר לך לדעת בכל נקודת זמן באיזה מצב אתה עומד באשר לכל משרה ומשרה ולתכנן את צעדיך בחוכמה. תוכל לדעת לאיזו משרה אפסו הסיכויים ולאיזו משרה אתה יכול כבר להתקשר לברר מה הסטטוס שלך לאחר שעבר זמן מה מהראיון. מעקב שכזה יחסוך ממך מצבים מביכים שבהם אינך יודע בדיוק לאיזו משרה הגשת מועמדות או לאיזו חברה, ויחסוך ממך זמן ומאמץ מיותרים בשליחת קורות חיים פעם נוספת למשרות שכבר שלחת.

--------------------------------------------------------------------------------
 

מהם מבחני מיון ממוחשבים?

ישנם תפקידים שבהם שלבי המיון כוללים מבחני מיון. מדובר בסדרה של מבחנים ממוחשבים, על-פי פרקים, שאפיונם משתנה בהתאם לתפקיד שאליו מועמדים. נכון, לא ממש ניתן להתכונן מראש למבחנים אלה, אך הידיעה לקראת מה אתה הולך עשוייה להפחית את החששות והלחץ מהתהליך. גם פה אנו לשירותכם:
להלן מס' עובדות שכדאי לדעת על מבחנים אלו:

  1. המבחנים מורכבים ממס' פרקים/נושאים, כגון: מתמטיקה, צורות, בעיות מילוליות (כולל הבנת הנקרא), ועוד. כל אחד מהפרקים בוחן כישורים אחרים, על פי דרישות התפקיד. אם התפקיד דורש, לדוגמא, חשיבה מתמטית- המבחן יכלול תרגילים חשבוניים ובעיות מתמטיות, וכדומה.
  2. בחלק מהמקרים, כוללים מבחני הכישורים גם מבחני אישיות, המציגים, בין השאר, שורה של מצבים ובודקים כיצד תנהג בכל אחד מהם.
  3. לפני תחילת המבחנים תקבל הסבר כללי על התהליך ועל תוכנת הבחינה. ניתן גם מבחן קצר לדוגמא, שאינו נמדד בזמן, רק על מנת שתתרגל את השימוש בתוכנה ותבין היכן בוחרים את התשובה, היכן עוברים לשאלה הבאה וכדומה. גם בתחילת כל פרק תקבל הסבר מה הוא כולל וכמה זמן מוקצב לו, ותקבל 1-2 שאלות לדוגמא.
  4. כל פרק במבחני הכישורים אורך בין 5 דקות לכ-40 דקות (בהתאם לסוג המבחן, למעט מבחן האישיות, שאינו מוגבל בזמן). בתום כל פרק ישנה אפשרות להפסקה קצרה. סך כל תהליך מבחני הכישורים אורך בין שעה וחצי לכ-3 שעות.
  5. ברוב המבחנים לא ניתן לחזור אחורה לשאלות קודמות, לכן, אל תדלג על שאלות מתוך שיקול שתוכל לחזור אליהן אח"כ.
  6. מאחר שמבחני הכישורים עולים לא מעט כסף לחברה המגייסת, לרוב מזומנים אליהם מועמדים שכבר עברו שלב מיון ראשוני כלשהו (כגון ראיון ראשוני).
  7. מומלץ להצטייד בבקבוק מים ובאוכל קל. בכל זאת, אתה הולך "לבלות" כמה שעות מול מחשב.
  8. ולבסוף, חשוב לדעת: מדובר במבחנים שמטרתם לנבא את מידת התאמתך והצלחתך בתפקיד, אליו אתה מועמד, ולא מעידה על היכולת שלך להתאים לתפקידים אחרים.
--------------------------------------------------------------------------------
 

איך נכנסים לארגון נחשק...

יש ארגון שאתם ממש רוצים להיכנס אליו? נראה לכם שממש שווה לעבוד שם?
מה עושים? איך פונים אליהם?
הנה מס' דרכים:

1. היכנסו לאתר החברה ובדקו את מודעות הדרושים בחברה.
2. גם אם לא מחפשים עובדים בתחום שלך, שלח להם קו"ח עם מכתב מקדים המסביר מדוע הינך מעוניין
   להשתלב בחברה זו. לך תדע, אולי בדיוק התפנה שם משהו וטרם הספיקו לפרסם.
3. ברר עם מס' חברות כ"א והשמה מובילות באם אותה חברה נמנית על לקוחותיהם, במידה וכן – בקש את עזרתם להשתלב בארגון.
4. אם יש לך חברים או מכרים שעובדים באותה חברה – בקש שיפעילו את קשריהם ויסייעו לך להשתלב.
5. אם אינך מצליח להשתלב באותה חברה בתחום שלך, בחן תפקידים אחרים שאולי תוכל למלא ובכך לפחות להשיג דריסת רגל באותה חברה, ומשם להתקדם.

--------------------------------------------------------------------------------
 
הסוכן החכם מחפש עבודה בשבילך
 
אתה מחפש עבודה במרבית אתרי חיפוש העבודה המובילים שהשימוש בהם ללא תשלום. במקום להיכנס כל יום לכל האתרים ולחפש משרות חדשות שהתעדכנו באתר בתחום שאתה מחפש בו, הירשם לשירות "סוכן חכם" והוא יעדכן אותך על המשרות החדשות.
איך עושים זאת?
1. מגדירים מראש את מאפייני חיפוש העבודה על פי דרישותיך, כגון: באילו תחומים אתה מחפש עבודה, באילו תפקידים, באיזה אזור בארץ וכדומה. מומלץ להגדיר גם תחומים המשיקים לתחום הספציפי שבו אתה מחפש – אולי דווקא אם תהיה פתוח לתחומים ולתפקידים אחרים תמצא משהו מעניין.
2. בוחרים באיזה אמצעי תרצה לקבל את ההודעה- במייל (בחינם) או בהודעת SMS (במחיר משלוח ה-SMS).
3. בוחרים באיזו תדירות תרצה לקבל את ההודעה על עדכון משרה חדשה רלוונטית עבורך באתר – האם פעם ביום, האם ברגע עדכון המשרה לאתר וכדומה.
4. מאשרים וכל שנותר לעשות הוא לעקוב אחר ההודעות הנשלחות אליך, על פי הפרמטרים שהגדרת. "הסוכן החכם" ישלח לך התראות על המשרות החדשות ותוכל להיות בטוח שלא תפספס שום משרה שפורסמה באותו אתר ועשויה להיות רלוונטית עבורך.

ישנם אתרים, המאפשרים להגדיר יותר מסוכן חכם אחד, וכך תוכל להתעדכן על משרות חדשות במספר בתחומים שונים במקביל.
להרשמה לסוכן החכם של אורטל
 
--------------------------------------------------------------------------------
 
האם כדאי לציין את התחביבים במסמך קורות החיים?


כמעט כמו דבר – זה תלוי - תלוי באיזה תחביב מדובר ותלוי לאיזו משרה אתה מגיש את מועמדותך.

באופן עקרוני, מסמך קורות החיים הינו כלי באמצעותו הנך מציג את עצמך בפני מעסיק פוטנציאלי, וככזה עליו להיות ענייני וממוקד. לפיכך, אין תרומה רבה לכך שתציין בסוף המסמך מהם תחביביך, בפרט אם מדובר בתחביבים שגרתיים כגון קריאה, סרטים, בישול, מקרמה וכדומה. נכון שהדבר אולי מקובל בחו"ל, אך בארץ זהו פרט די מיותר.

מתי כן כדאי לציין את תחביבך?

כשמדובר בתחביבים שיכולים לחזק את מידת התאמתך לתפקיד שאליו אתה מגיש את מועמדותך ולתמוך ביכולותיך ובכישוריך הרלוונטיים למשרה המבוקשת., בפרט כאשר אין לך מספיק ניסיון מקצועי, כדאי לציינם. כך, אם לדוגמא אתה מתמודד על משרה שבה חשוב להוכיח חשיבה אסטרטגית , ואחד מתחביביך הינו שח-מט, זהו תחביב שבהחלט ראוי לציון. אם אחד מתחביבך הינו ספורט אתגרי הדבר יכול להועיל לך אם הינך מתמודד על תפקיד של מנקה חלונות באמצעות סנפלינג או מחלץ בשירותי כיבוי והצלה. מאידך, ציון תחביב זה יכול להיותך לך לרועץ אם אתה מתמודד על משרה בתחום הכספים או הכלכלה, בה קיימת עדיפות לעובדים שאינם נוטלי סיכונים. לכן, הפעל שיקול דעת ובחן מתי נכון, אם בכלל, לציין את תחביביך.
 
--------------------------------------------------------------------------------
 
תשומת לב לפרטים הקטנים
 
אתם מתכוננים היטב לראיון עבודה, משננים את כל הפרטים שמעוניינים לומר, לומדים מה להגיד ואיך לשבת, אבל לפעמים דווקא הדברים הקטנים, אלו שנראים לנו שוליים ביותר ולא תמיד שמים אליהם לב, משפיעים על ההחלטה לגבינו.

מנהלת גיוס באחת מחברות המים המינרליים סיפרה לנו שאחד הדברים שמפריעים לה בראיונות עבודה או במרכזי הערכה שהיא מקיימת, הוא שמועמד מוציא לפתע בקבוק מים של חברה מתחרה ושותה להנאתו. היא, כמובן, אינה חושבת לרגע שכולם שותים רק מים מבית הייצור שלהם (למרות שהיתה רוצה בכך...), אבל בכל זאת, זה בהחלט משהו מעט צורם, והמועמד היה צריך לחשוב על כך בטרם הוציא את הבקבוק מתיקו.
ניתן אף לומר כי הדבר מעביר מסר סמוי של חוסר תשומת לב לפרטים הקטנים.
 
אז באמת שאין ציפייה שלקראת כל ראיון בחברה סלולרית כלשהי תרוץ להחליף את הטלפון הנייד שלך, אך בהחלט לא כדאי להלל את המכשיר החדש שלך במהלך ראיון בחברה המתחרה.

למה עוד כדאי לשים לב
?
להלן דוגמאות נפוצות:
אם הגעת לראיון באחת ממערכות העיתונים, דאג שלא יבצבץ מתיקך העיתון המתחרה, ועל אחת כמה וכמה אל תקרא בו בעודך ממתין לראיון.
אם הגעת לראיון באחת הרשתות הקמעונאיות או האופנה, אל תשתמש בתיק בד המפרסם רשת מתחרה.
שים לב גם שכלי הכתיבה או המחברת, בהם אתה משתמש במהלך הראיון, אינם מעוטרים בלוגו של חברה מתחרה.
ובכלל, הקפד לא להאדיר ולפאר מוצרים או שירותים שקבלת מחברה מתחרה, אלא אם תשאל על כך מפורשות.
 
--------------------------------------------------------------------------------
 
היכן אתה מתגורר ?
 
רוב מחפשי העבודה כבר יודעים כי, במסגרת כתיבת קורות חיים, מומלץ לציין את מקום המגורים בפרטים האישיים (על פי החוק, אין חובה לציין זאת) או לציין באילו איזורים אתה מחפש עבודה. במידה שבחרת לציין את מקום מגוריך - אם אתה מתגורר בעיר או ביישוב גדול, סביר להניח שמי שיקבל את קורות החיים שלך ידע את מיקומם, ובהתאם לכך יודע אם המרחק למקום העבודה מאפשר לפנות אליך בהצעת העבודה. יתרה מזאת, אם מדובר בעיר גדולה במיוחד (ירושלים, תל אביב או חיפה), מומלץ לציין את האזור הספציפי בתוך העיר (שם השכונה, דרום/צפון העיר וכו').
 
אבל מה קורה כשמדובר ביישוב קטן ולא מוכר ?
ישנם מקרים רבים, בהם אנו נתקלים בקו"ח של מחפשי עבודה, שמציינים שהם גרים בישוב X. ישוב זה אינו מוכר, ואם לא נפתח אתר מפות, לא נדע היכן הוא ממוקם. במקרים בהם מופיע בקורות החיים מספר הטלפון בבית, אם מדובר במספר של בזק, אנו יכולים על-פי הקידומת לדעת באיזה איזור בארץ מדובר. אבל כיום מחפשי העבודה רבים מציינים בקורות החיים רק את מס' הטלפון הנייד, או מספר טלפון בבית בעל קידומת קבועה (לדוגמא הוט), כך שממש לא ניתן לדעת באיזה איזור המועמד מתגורר.
חשוב לקחת בחשבון שפעמים רבות מסמכי קורות החיים מגיעים לחברות כח אדם והשמה או לארגונים גדולים, להם יש מרכז גיוס ארצי. יועצי השמה שיושבים באזור המרכז, לדוגמא, ומקבלים קורות חיים של מועמד שמתגורר בישוב X, לא יודעים לאיזה מהסניפים של החברה הוא מתאים, ולכן, הטיפול במועמד זה מתעכב.
 
ההמלצה שלנו היא למסור למקבל מסמך קורות החיים את כל המידע אודות מקום המגורים שלך:
  • אם אתה גר בעיר גדולה - הוסף את שם השכונה או האזור
  • אם אתה גר ביישוב קטן - ציין ליד איזו עיר גדולה הוא ממוקם והוסף את מספר טלפון בבית, כולל קידומת
  • אם אתה מעדיף שלא לציין היכן אתה מתגורר, ציין באילו איזורים בארץ אתה שואף לעבוד. במקרה כזה, יש לקחת בחשבון שברוב הפעמים מבררים המגייסים פרט זה מיד בשיחת הטלפון הראשונה או הראיון, כך שלעתים עדיף לכתוב זאת מלכתחילה .
--------------------------------------------------------------------------------
 

אתה בדרך לראיון עבודה ? על מה חשוב להקפיד.

זומנת לראיון עבודה ? בוודאי קבלת המלצה מקרובי משפחה, חברים או חברת כח האדם שהפנתה אותך לדאוג להגיע בזמן.
ההמלצה שלנו היא להקפיד להגיע 10-15 דקות לפני הזמן.

מדוע? טוב ששאלת...
  • בימים חמים, חשוב שיהיה לך כמה דקות להתרענן במזגן, לפני שתכנס לפגישה.
  • כדאי להכנס לשירותים ולהביט במראה: בכל זאת, הגעת מבחוץ, אולי התלכלכת בדרך ולא שמת לב.
  • מפתחות, סיגריות, בקבוק מים,ועוד - זה הזמן להכניס לתיק.
  • אם הגעת עם חפצים נוספים מעבר לתיק, (מעיל, מטריה קלסר) - מומלץ להשאירם אצל המזכירה, על מנת לא להכנס בצורה מסורבלת.
לפיכך, הגעה לפני הזמן מאפשרת לך לבצע הכנה לראיון העבודה, וכך תבטיח לעצמך כניסה נינוחה ורגועה לראיון העבודה.

--------------------------------------------------------------------------------
 

ידע בתוכנות מקצועיות

מחפשי עבודה נוטים לעתים לפרט בסעיף "הקורסים המקצועיים" את מגוון התוכנות הרלוונטיות שלמדו, אך אינם מפרטים אודות הניסיון שצברו בעבודה בתוכנות אלו. על מנת לתת משנה תוקף לניסיונך בתוכנה זו או אחרת, מומלץ גם לפרט בכל אחד ממקומות העבודה הקודמים שלך באילו תוכנות השתמשת (לדוגמא : תוכנות הנהלת חשבונות ושכר, תוכנות האופיס).

כך, מי שבוחן את התאמתך לתפקיד, יוכל לראות שבנוסף להכשרתך, צברת ניסיון בעבודה בתוכנה, והדבר עשוי להוות יתרון שלך על פני מועמדים אחרים.

--------------------------------------------------------------------------------
 

התאם את קורות החיים למשרה אליה אתה מגיש את מועמדותך.

מסמך קורות החיים מהווה את כרטיס הביקור הראשוני שלך, וככזה, מכיל את כל המידע אותו תרצה להעביר למקום עבודה פוטנציאלי. לעיתים, עודף של מידע גורם לקורא ללכת לאיבוד.
ההמלצה שלנו היא לספר הכל בקצרה, ולהדגיש ולפרט רק לגבי הדברים הרלוונטיים למשרה אליה הגשת מועמדות.

איך עושים זאת?
מכינים מס' נוסחים של קורות החיים. הבסיס בכולם יהיה דומה, אך בכל אחד מהם הסעיפים הרלוונטיים למשרה יהיו מפורטים יותר מהסעיפים האחרים:
  • בתחילת קורות החיים ציין לאיזה תפקיד הינך מייעד את מועמדותך.
  • בסעיף הניסיון המקצועי - פרט על הניסיון הקודם בעבודה באותו תחום והימנע מפירוט יתר בתפקידים קודמים שאינם רלוונטיים לתפקיד. כך לדוגמא, במידה ומיד לאחר הצבא עבדת במכירות, וכעת אתה מחפש עבודה בתחום המכירות גם כן – יש צורך לפרט על ניסיונך הקודם במכירות. לעומת זאת, אם כרגע אתה מחפש עבודה בתחום הנהלת חשבונות וכלכלה, אין טעם לפרט על משרת המכירות יותר משורה אחת. מאידך, על ניסיונך בעבודה בתחום הפיננסים, אם יש כזה, כדאי ורצוי לפרט.
  • במידה וניסיונך הצבאי יכול לתרום לתפקיד המיועד, פרט על כך, במידה ולא – הזכר את השירות הצבאי בקצרה.
  • ציין את תכונותיך ויתרונותיך הרלוונטיים לאותה משרה. אם, לדוגמא, הנך מתמודד על משרה בתחום המכירות – הבלט את תכונותיך ויכולותיך העשויות לסייע לך בכך, כגון כושר שכנוע, אסרטיביות, וכדומה.
  • שים לב לדרישות התפקיד המצוינות במודעת הדרושים ודאג להבליט את הדרישות בהן אתה עומד.
--------------------------------------------------------------------------------
 

שליחת קורות חיים במייל

שלחת קורות חיים במייל, בנושא ציינת – עבוד משרת X, ובגוף המייל הוספת כמה מילים כהקדמה לקורות החיים, או צירפת הקדמה בדף נפרד ?
כדאי לדעת שיש סיכוי רב שקורות החיים יודפסו ו/או יועברו לאדם המטפל במיונם, כך שקרוב לוודאי שהדברים שכתבת בנושא ובגוף המייל לא יילקחו בחשבון.

לפיכך, אם אתה שולח את קורות החיים שלך במייל, דאג שתקציר המידע הרלוונטי יופיע על גבי מסמך קורות החיים, ולא רק בדף המקדים או בשורת הנושא ובגוף המייל. כך תבטיח שגם אם קורות החיים שלך יודפסו, ניתן יהיה לראות בבירור לאיזו משרה שלחת את קורות החיים ומהם הדברים החשובים שמצאת לנכון לציין.

 

אורטל ולעבודה - למה לחפש עבודה כשאפשר למצוא?