מסקר שערכה חברת אורטל משאבי אנוש בקרב כ- 800 גולשים באתר החברה, עולה כי 46% ממחפשי העבודה נמנעים, במהלך ראיונות העבודה, מלהעלות את נושא ציפיות השכר שלהם וממתינים עד שהמראיין יעלה את הנושא, גם אם מדובר בשלב מתקדם.
עוד עולה מהסקר כי 27% מבררים מסגרת כללית עוד לפני קביעת הראיון, 21% מעלים את הנושא בראיון הראשון ו- 6% מעלים את נושא השכר בראיון העבודה השני.

"שאלת ציפיות השכר בראיון העבודה הינה נושא רגיש ומעוררת לא אחת אי נוחות אצל המרואיין, מסביר נחום רחמים, מנכ"ל אורטל משאבי אנוש, "על אחת כמה וכמה כשמדובר בתקופה כגון זו, בה אחוזי האבטלה עולים. על-פי ניסיוננו,כדאי ומומלץ לברר, אם ניתן, את מסגרת השכר הכללית עוד לפני קביעת הראיון, מאחר ויתכן כי קיים פער גדול ובלתי ניתן לגישור בין ציפיות המועמד לבין השכר המוצע למשרה זו, ואז חבל יהיה לבזבז את זמנם של שני הצדדים".

"הנתון כי קרוב למחצית מהנשאלים מחכים עד שהמראיין יעלה את נושא השכר, גם אם לעיתים מדובר בשלב מתקדם מאוד כגון ראיון שלישי, או ראיון לאחר בחינות שהמועמד היה צריך לעבור וכדומה", מוסיף רחמים, "משקף חשש של המועמד מכך שהוא ינקוב בשכר גבוה מידי שעלול להבהיל את המראיין ולפסול את מועמדותו בשל כך. ואכן, נכון לחכות עד שהמראיין יעלה את נושא השכר, אך אם נשאל המועמד מהן ציפיות השכר שלו - הרי שהוא צריך להיות מוכן עם תשובה ריאלית לאחר שבדק לפני הראיון, אם ניתן, מהי מסגרת השכר המוצעת בתוך הארגון שאליו הוא מבקש להתקבל. בדרך כלל מועמדים חוששים שאולי הציבו ציפיות שכר נמוכות מידי ואולי יכולים היו לקבל שכר גבוה יותר, וכאן בא לידי ביטוי יתרונן של חברות כח אדם וההשמה, מאחר ויועצי ההשמה יודעים מהי מסגרת השכר המוצעת ולכן יכולים לבצע תיאום ציפיות עוד לפני הראיון. כשמועמד מתראיין לחברת כח אדם והשמה ניתן בהחלט לשאול מהי מסגרת השכר המוצעת למשרה עוד בטרם קביעת הראיון אצל המעסיק בפועל".

 

אורטל ולעבודה - למה לחפש עבודה כשאפשר למצוא?