קוראים יקרים,

לאחרונה פרסם משרד התמ"ת נתונים מדאיגים בדבר החרפתו של המשבר הנוכחי, לפיהם עד סוף שנת 2009 יתחרו על כל משרה פנויה 14 מובטלים. על פי הערכתנו, יש להתייחס לנתונים הללו, כמו גם לנתונים פסימיים אחרים שמפרסמת לשכת התעסוקה, בעירבון מוגבל. נתונים אלה אינם משקפים את המצב הכללי בשוק העבודה. מאחר וקיימות חברות רבות המחפשות כיום עובדים ולא פונות כלל לשירות התעסוקה אלא מגייסות באופן עצמאי או באמצעות חברות כח אדם והשמה. מדובר באלפי משרות פנויות במשק שאינן רשומות כלל ברישומי לשכת התעסוקה ומשרד התמ"ת.

ובכל זאת, בל נטעה. מצב התעסוקה בארץ עדיין קשה, רמת האבטלה עלתה וכך גם התחרות על כל משרה, אך קיימות גם משרות פנויות רבות, במגוון תפקידים. כעת חשוב, יותר מתמיד, להפיק מעצמכם את המקסימום, לשפר את מסמך קורות החיים שלכם, להכין את עצמכם היטב לראיונות העבודה , ולהיות נכונים להתפשר, ובכך לנסות להגדיל את סיכוייכם למצוא עבודה.

במסגרת זו, תוכלו לקרוא בניוזלטר הפעם את חלקו השני של המאמר בנושא שאלות נפוצות בראיון עבודה וכיצד כדאי להשיב עליהן, וכן את טיפ החודש העוסק בדרך המומלצת לציין את הקורסים המקצועיים בקורות החיים.

חג שבועות שמח !
קריאה מהנה,
צוות אורטל

שאלות נפוצות בראיון עבודה – חלק ב'

 
במסגרת ניסיונותינו לסייע לכם, מחפשי העבודה, בשיפור הסיכוי להצליח בראיון עבודה, פרסמנו בניוזלטר הקודם את חלקו הראשון של מאמר בנושא שאלות נפוצות בראיון עבודה .
בחלקו השני של המאמר, המובא להלן, נעסוק במס' שאלות נוספות, שבדרך כלל מופיעות, בניסוח זה או אחר, בראיונות עבודה, ביניהן: מה הכי חשוב לך במקום העבודה הבא שלך? ("סביבת עבודה נעימה" היא תשובה טובה אך חלקית); למה אתה חושב שאתה מתאים לתפקיד? מה פחות אהבת לעשות במסגרת תפקידך הקודם? ("לדבר עם לקוחות" היא תשובה שאינה מומלצת, בעיקר אם היית נציג שירות...), כיצד פתרת בעיה שנתקלת בה במסגרת עבודתך? ועוד.
 
הממחים של אורטל מספקים לך הנחיות והמלצות כלליות שיסייעו לך במענה על שאלות אלו ואחרות. אנו שבים ומזכירים כי קיימת חשיבות רבה להכנה עצמית לקראת ראיון עבודה, והדבר יכול להשפיע רבות על הצלחתכם בראיון.
 

טיפ החודש

ידע בתוכנות מקצועיות

מחפשי עבודה נוטים לעתים לפרט בסעיף "הקורסים המקצועיים" את מגוון התוכנות הרלוונטיות שלמדו, אך אינם מפרטים אודות הניסיון שצברו בעבודה בתוכנות אלו. על מנת לתת משנה תוקף לניסיונך בתוכנה זו או אחרת, מומלץ גם לפרט בכל אחד ממקומות העבודה הקודמים שלך באילו תוכנות השתמשת (לדוגמא : תוכנות הנהלת חשבונות ושכר, תוכנות האופיס).

כך, מי שבוחן את התאמתך לתפקיד, יוכל לראות שבנוסף להכשרתך, צברת ניסיון בעבודה בתוכנה, והדבר עשוי להוות יתרון שלך על פני מועמדים אחרים.

לטיפים נוספים לכתיבת קורות חיים
להכנת קורות חיים

יש לך הצעות / רעיונות לשיפור הניוזלטר ?
רוצה להציע נושאים למאמרים בתחום חיפוש עבודה ?
נשמח לשמוע את דעתך

אורטל ולעבודה - למה לחפש עבודה כשאפשר למצוא?