מאת דורין נורמנד

בלי ששמנו לב, חג הפסח מתקרב אלינו בצעדי ענק. מגייסים רבים כבר מתחילים להתכונן ולהרחיב את הגיוס לקראת תקופת החגים, והביקוש לעובדים בתקופה זו עולה מדרגה. הרשתות מתחילות לגייס עובדים כבר עכשיו על מנת להתמודד עם העומס שנוצר לפני החג ובמהלכו.
מבין החברות המגייסות בולטות באופן מיוחד רשתות המזון, שפועלות באופן אינטנסיבי בתקופת החגים עקב הצריכה המוגברת של קהל הלקוחות.
לאור עובדה זו – החלטנו הפעם, במסגרת הסקירה שאנחנו מבצעים על מקצועות מבוקשים, לעסוק בתפקידים הנדרשים ברשתות המזון הגדולות.

מספר נקודות חשובות על עבודה ברשתות מזון:

עבודה ברשת מזון יכולה להתאים למי שמחפש עבודה מיידית, זמין לשעות עבודה במשמרות גמישות ובעל זיקה לעבודה עם אנשים. נדרשות תכונות כגון אדיבות, סבלנות ויכולת עבודה בצוות.
העבודה אינה כוללת התחייבות לפרק זמן מסוים, ויש גם אופציה של משרה זמנית רק לתקופת החגים, או לחילופין אופציה של עבודה קבועה לטווח ארוך.
אין סניף שקרוב למקום מגורייך? ישנן חברות המספקות הסעות לעובדים לכל המשמרות, ומסיעות אותם מאזורים מרכזיים בעיר עד לסניף.
ברוב הסניפים ישנה דרישת חובה לעבוד בימי חמישי ושישי מכיוון שאלו הימים הלחוצים, בהם כמות גדולה של לקוחות מגיעה לבצע קניות לקראת סוף השבוע.
תהליך הקבלה בדרך כלל קצר ומהיר, כולל רק ראיון אישי ללא מרכזי הערכה. במידה ועוברים את הראיון ניתן להתחיל כבר באותו יום, או ביום למחרת.
רוב התפקידים יתאימו גם למי שאינו בעל ניסיון קודם, כאשר ההכשרה וההדרכה יתבצעו בעת תחילת העבודה בסניף על ידי עובד ותיק או מנהל.

תפקידים מבוקשים ברשתות מזון:

קופאים/ות

  • תיאור התפקיד: עבודה על קופה, לעיתים תכלול גם מכירה של מוצרים במבצע. העבודה מתבצעת ברוב המקרים בישיבה על כסא ולכן תתאים גם למי שמחפש עבודה שאינה כרוכה במאמץ פיזי.
  • היקף המשרה: עבודה במשמרות בוקר וערב בהתאם לשעות פתיחת הסניף, עבודה בשישי ומוצ"ש לסירוגין. אורך משמרת בין 6-9 שעות.
  • שכר: שכר מינימום, ברשתות מסוימות מוצע שכר גבוה יותר לבעלי/ות ניסיון.
  • דרישות: ניסיון בעבודה על קופה יהווה יתרון.

קופאי/ת ראשי/ת

  • תיאור התפקיד: אחריות על צוות הקופאים/ות. בקרת העבודה על קו הקופות, הדרכה וחניכה של עובדים חדשים, מתן שירות ללקוחות הסניף, פתרון תקלות, תגבור הקופות בעת עומס, הכנת סידור עבודה. מדובר בעבודה עם תוכנות מחשב ותחת לחץ רב.
  • היקף המשרה: עבודה במשמרות בהתאם לשעות העבודה של הסניף, לעיתים יתכנו גם שעות נוספות.
  • שכר: נע בין 24-30 ₪ לשעה.
  • דרישות: נדרש ניסיון קודם בעבודה על קופה וניסיון בעבודה מול מחשב.

עובד/ת מעדנייה / מאפייה / מחלקת ירקות או דגים

  • תיאור התפקיד: מכירת המוצרים ללקוחות מאחורי דלפק, שקילה, חיתוך, אריזה והגשה. אחריות על נראות העמדה, המלצות ללקוחות על מבצעים או סחורה טרייה.
  • היקף המשרה: עבודה במשמרות בוקר וערב בהתאם לשעות פתיחת הסניף, כולל שישי ומוצ"ש לסירוגין.
  • שכר: שכר מינימום. לבעלי/ות ניסיון יתכן שכר של בין 24-26 ₪ לשעה.
  • דרישות: נכונות לעבודה בסביבת ריחות של מזון, לרבות בשר או דגים.

קצבים/ות

  • תיאור התפקיד: ניקוי, פירוק והגשה של מוצרי בשר ללקוחות.
  • היקף משרה: עבודה במשמרות בוקר וערב. ברשתות מסוימות משמרת בוקר יכולה להתחיל כשעתיים לפני פתיחת הסניף, ומשמרת ערב יכולה להסתיים גם ב-24:00 בלילה. כולל עבודה בשישי ומוצ"ש לסירוגין.
  • שכר: השכר נקבע במעמד הראיון ותלוי בכישורים וניסיון קודם. נע בין שכר מינימום ועד 30 ₪ לשעה.
  • דרישות: נדרש ניסיון קודם בתפקיד דומה.

סדרני/ות סחורה

  • תיאור התפקיד: עבודה באחת מהמחלקות השונות בסופר (שימורים, קפואים, מוצרי ניקיון וכו'). התפקיד כולל מילוי וסידור סחורה על המדפים, קידוד מחירים על המוצרים, לעיתים עבודה פיזית הכוללת סחיבה והרמה של מוצרים. אחריות על נראות המחלקה, שמירה על סדר וניקיון.
  • היקף המשרה: עבודה במשמרות בוקר וערב בהתאם לשעות פתיחת הסניף, עבודה בשישי ומוצ"ש לסירוגין. אורך משמרת בין 6-9 שעות.
  • שכר: שכר מינימום.
  • דרישות: לא חובה ניסיון, אך חובה יכולת עבודה פיזית.

אורזים/ות

  • תיאור התפקיד: אריזה של מוצרים בקו הקופות, אריזת משלוחים ללקוחות בתוך הארגזים.
  • היקף המשרה: עבודה במשמרות בוקר וערב בהתאם לשעות פתיחת הסניף, עבודה בשישי ומוצ"ש לסירוגין. אורך משמרת בין 6-9 שעות.
  • שכר: שכר מינימום.
  • דרישות: אין צורך בניסיון קודם.

מחסנאים/ות / מלגזנים/ות

  • תיאור התפקיד: קבלת סחורה במחסן ובדיקתה. סידור סחורה על המדפים במחסן, מעט עבודה פיזית הכוללת הרמה והזזה של מוצרים, אחריות על המלאי. התפקיד אינו כולל עבודה מול לקוחות, אלא עבודה עצמאית במחסן.
  • היקף המשרה: עבודה במשמרות בוקר וערב, שישי לסירוגין, ללא שבת או מוצ"ש.
  • שכר: תלוי בניסיון, נע בין שכר מינימום ל-26 ₪ לשעה.
  • דרישות: לתפקיד מלגזן/ית נדרש כמובן רישיון על מלגזה. מעבר לכך לא נדרש ניסיון.

מלקטים/ות

  • תיאור התפקיד: ליקוט סחורה בחנות לפי הזמנת הלקוח – הלקוח מבצע הזמנה דרך האינטרנט, המלקט מסתובב בחנות עם מסופון ומלקט את המוצרים לעגלה. לאחר מכן מגיע לקופה- מעביר את המוצרים בקופה ואורז אותם. כשמסיים מתחיל הזמנה חדשה.
  • היקף משרה: משמרות בוקר וערב, בין 9-12 שעות עבודה במשמרת.
  • שכר: מתחיל משכר מינימום, לאחר צבירת וותק יש אפשרות לקבל בונוסים גבוהים על ליקוט של כמות הזמנות המוגדרת מראש במשמרת.
  • דרישות: זמינות לעבודה "על הרגליים", אין צורך בניסיון קודם.


בהצלחה!

© כל הזכויות שמורות לחברת אורטל משאבי אנוש
המאמר מנוסח בלשון זכר מטעמי נוחות, אך פונה לנשים וגברים כאחד.
 

אורטל ולעבודה - למה לחפש עבודה כשאפשר למצוא?